Ο Μπρούνο έχει 100 φίλους

Ο Μπρούνο έχει 100 φίλους

Ο Μπρούνο, ένας αρκούδος, βρίσκει ένα κινητό τηλέφωνο. Χρησιμοποιώντας το κάνει 100 καινούριους φίλους. Έτσι, δεν έχει χρόνο για τους δύο, πραγματικούς του φίλους. Τι θα γίνει, όμως, όταν το κινητό του μικρού μας φίλου κλείσει από μπαταρία; Πώς θα αντιδράσουν, άραγε, ο Ρέντζο και ο Ρίκο;

Το παραμύθι της Φραντσέσκα Πιρόν, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, θίγει ένα επίκαιρο θέμα.. αυτό της ενασχόλησης των παιδιών με το κινητό και τα μέσα μαζικής δικτύωσης. Μιλάει για την πραγματική φιλία, αλλά και την “εικονική”. Διαβάζοντας το μπαίνει κανείς στη διαδικασία να αναλογιστεί τη σημασία των πραγματικών φίλων, αλλά και τις συνέπειες της συνεχούς χρήσης του κινητού.

Αλήθεια…Τι έχει σημασία; Να έχει κανείς έναν φίλο, πραγματικό ή 100 ,που δεν τους έχει δει από κοντά;

Εσείς είστε οι πραγματικοί μου φίλοι”

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα