Ο Μικρός Νικόλας

Ο Μικρός Νικόλας

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε τον παγκοσμίου φήμης Μικρό Νικόλα. Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων με τις ξεκαρδιστικές του περιπέτειες πρωτό συστήθηκε στο κοινό τη δεκαετία του 1950 μέσα από ιστορίες που δημοσιεύονταν σε εφημερίδα. Οι Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορούν και στη χώρα μας 18 χιουμοριστικές ιστορίες με ήρωα τον Μικρό Νικόλα και αναβιώνουν την ομώνυμη  τηλεοπτική μεταφορά του έργου. Συγγραφέας των μοναδικών κειμένων είναι ο Ρενέ Γκοσίνι και τις εικόνες του Μικρού Νικόλα ζωντανεύει ο Ζαν Ζακ Σανπέ. Η σειρά είναι ιδανική για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω αλλά σίγουρα θα αγαπηθεί και από μικρότερα παιδιά.

Μέσα από τις ιστορίες της καθημερινότητας του Μικρού Νικόλα και των φίλων του θίγονται πολλά θέματα που απασχολούν τα παιδιά όπως οι φιλικές τους  σχέσεις και πραγματεύονται διαχρονικές έννοιες και αξίες. Ακολουθούμε το Μικρό Νικόλα σε φανταστικές χιουμοριστικές περιπέτειες που σίγουρα έχουν πολλά να μας μάθουν.

Εμείς ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στον σκανταλιάρικο κόσμο του Μικρού Νικόλα με δύο τίτλους.

Ο Μικρός Νικόλας  – Το κυνήγι των Δεινοσαύρων

Γνωστή η αγάπη μας για τους Δεινόσαυρους και ¨Το κυνήγι των δεινοσαύρων¨ ήταν η πρώτη επιλογή για να γνωρίσει και ο δικός μου μικρός τον διασημότερο Νικόλα του κόσμου. Μια ξεκαρδιστική ιστορία όπου ο Νικόλας για μία ακόμα φορά τα κάνει θάλασσα! Η δασκάλα ζητά από τα παιδιά να παρουσιάσουν στην τάξη ένα ενδιαφέρον, αρχαίο αντικείμενο. Ο Νικόλας και ο Ανιάν αποφασίζουν να πάνε ένα οστό δεινοσαύρου… Όμως, πού θα το βρουν; Έτσι, ξεκινά ένα απίστευτο κυνήγι δεινοσαύρων!

Ο Μικρός Νικόλας – Μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής 

Το δεύτερο βιβλίο που διαβάσαμε από τη σειρά είναι το ¨Μάθημα κυκλοφοριακής Αγωγής¨. Από τις βασικότερες έννοιες που πρέπει να γνωρίσουν τα παιδιά από την μικρή ακόμη ηλικία. Παρέα με το Μικρό Νικόλα θα αποκτήσουμε και εμείς κυκλοφοριακή συνείδηση. O μπαμπάς του Ρούφους, που είναι ο αστυνομικός, επισκέπτεται το σχολείο για να κάνει ένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε όλα τα παιδιά. Ο μικρός Νικόλας και οι συμμαθητές του, όμως, αντί να ακούσουν τους κανόνες, αρχίζουν τις συνηθισμένες τους σκανταλιές!

Μπορείτε να δείτε τα βιβλία που επιλέξαμε εμείς με ένα κλικ στον κάθε τίτλο. Μην ξεχάσετε να δείτε όλα τα βιβλία του Μικρού Νικόλα που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη με ένα κλικ ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα