Ο κυρ Θάνος ο Μπαλονάς

Ο κυρ Θάνος ο Μπαλονάς

Πρόσφατα έφτασε στα χέρια μας ο κυρ Θάνος από τις εκδόσεις Σιδέρης! Πολύ το αγάπησα αυτό το βιβλίο, να ξέρετε…

Ο κυρ Θάνος, λοιπόν , είναι ένας καλοσυνάτος άνθρωπος, που ζει σε ένα μικρό χωριό. Το καλοκαίρι είναι γεμάτο από παιδιά που παίζουν ανέμελα, ενώ το χειμώνα αδειάζει…

Ο κυρ Θάνος, κάθε πρωί, ξυπνάει κ φουσκώνει μπαλόνια! Πολλά μπαλόνια, χρωματιστά … Κάθε απόγευμα, πηγαίνει στην πλατεία του χωριού και τα πουλάει, χαρίζοντας χαμόγελα στα παιδιά. Μια μέρα, λοιπόν, πούλησε όλα τα μπαλόνια του κι όταν ήρθε κάποιο παιδάκι για να αγοράσει ένα, δεν είχε να του δώσει! Ο μπαλονάς στεναχωρήθηκε τόσο πολύ που γύρισε σπίτι και φούσκωσα πολλά πολλά μπαλόνια για να μη ξαναστεναχωρηθεί κανένα παιδάκι…

Τα μπαλόνια ήταν τόσα πολλά που βγαίνοντας από το σπίτι ο κυρ Θάνος… βρέθηκε στον ουρανό… Για να καταφέρει να κατέβει, έπρεπε να σκάσει αρκετά μπαλόνια…και το έκανε….

“Στην προσπάθεια μου να τους ευχαριστήσω όλους, κατάφερα να μην ευχαριστήσω κανέναν….”, σκέφτηκε!

Ένα πολύ όμορφο παραμύθι, που αφήνει το μήνυμα πως αν προσπαθείς να ευχαριστήσει τους πάντες, στο τέλος δεν ευχαριστείς κανέναν… Άλλωστε, σε όλους μας έχει συμβεί αυτό!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://siderisbooks.gr/product/kur-thanos-mpalonas/

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα