Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση του 1821

Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση του 1821

Συμπληρώνονται, φέτος, 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821! Παραμύθια κι άρθρα έχουν κάνει, ήδη, την εμφάνισή τους… Ένα παραμύθι ,που αναφέρεται σ΄ αυτό το γεγονός είναι και “Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση του 1821. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών κι άνω. Είναι μια έξυπνη προσέγγιση των γεγονότων εκείνης της περιόδου, “χρησιμοποιώντας” τον αγαπημένο, σε όλα τα παιδιά, Καραγκιόζη!

Έχει φτάσει η ώρα που οι  Έλληνες θα κηρύξουν την επανάστασή τους για να αποτινάξουν τον ζυγό των Οθωμανών μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Ο Καραγκιόζης έχει αναλάβει να παραδώσει το λάβαρο της Eπανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Εκεί θα βρίσκεται ο ιεράρ­χης Παλαιών Πατρών Γερμανός που θα ευλογήσει την κήρυξη της Επανάστασης και θα ορκίσει τους  Έλληνες καπεταναίους να αγωνιστούν με πίστη και τιμή για την ελευθερία της πατρίδας τους. 

Οι Τούρκοι όμως έχουν πληροφορηθεί τις ενέργειες των Ελλήνων και θα προσπαθήσουν να τους σταματήσουν. Μόλις όμως το μαθαίνουν ο Καρα­γκιό­ζης και οι φίλοι του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τους εμποδίσουν με τον δικό τους, όπως πάντα, τρόπο.  Άραγε θα τα καταφέρουν;

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε αφίσα και φιγούρες των ηρώων της Επανάστασης του 1821.

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα