Ο Άτλαντας της Αρχαίας Ελλάδας…. Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Άτλαντας της Αρχαίας Ελλάδας…. Εκδόσεις Ψυχογιός

Μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουμε την Αρχαία Ελλάδα μας δόθηκε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Μόλις κυκλοφόρησε   ” Ο Άτλαντας της Αρχαίας Ελλάδας”  που θα μας ταξιδέψει χιλιάδες χρόνια πίσω και μέσα από τις 200 και πλέον έγχρωμες εικόνες θα μάθουμε τα μυστικά ενός από τους σημαντικότερους πολιτισμούς του κόσμου.  Ένας ιστορικός οδηγός με μεγάλους αναδιπλούμενους χάρτες ιδανικός για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Η μετάφραση είναι της Έρρικας Πάλλη. Μέσα στις σελίδες του θα μάθουμε για τον τρόπο ζωής των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι έθεσαν και τις βάσεις του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Θα γνωρίσουμε τις τέχνες αλλά και πολλά μνημεία της εποχής εκείνης που μας έχουν διασωθεί μέχρι και σήμερα. Θα γυρίσουμε τα μονοπάτια της Ακρόπολης αλλά και σε πολλούς ακόμη αρχαίους ναούς. Θα μάθουμε για την σωματική άσκηση στην οποία έδιναν ιδιαίτερη έμφαση και θα ακολουθήσουμε τον Μέγα Αλέξανδρο στη δημιουργία της αυτοκρατορίας του.

Λίγα Λόγια από το οπισθόφυλλο

Πριν από περίπου 5.000 χρόνια, τέθηκαν στην Ελλάδα τα θεμέλια του πρώτου ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η αρχαία Ελλάδα υπήρξε το λίκνο των επιστημών και της παιδείας, χαρίζοντας σε όλο τον κόσμο πολύτιμες γνώσεις. Εκείνη την εποχή γεννήθηκε η φιλοσοφία και άρχισαν να αναπτύσσονται οι επιστήμες, όπως τα μαθηματικά, η φυσική και η αστρονομία. Επίσης, άνθησαν οι τέχνες, όπως η μουσική και το θέατρο, ενώ τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ναών και των αγαλμάτων συνεχίζουν να προκαλούν τον θαυμασμό όλων. Ας ταξιδέψουμε μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω στο παρελθόν και ας δούμε πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, πώς εργάζονταν, πολεμούσαν και δημιουργούσαν.

Στον Άτλαντα θα βρεις:
• Την αρχαία Ελλάδα σε έξι μεγάλους αναδιπλούμενους χάρτες.
• Πολλές έγχρωμες και διασκεδαστικές εικόνες.
•Συναρπαστικές πληροφορίες για το πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, τι ρούχα φορούσαν, τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά και άλλα πολλά.
•Ενδιαφέροντα στοιχεία για τους θεούς του Ολύμπου και τους μυθικούς ήρωες.

Ο Άτλαντας της Αρχαίας Ελλάδας”  είναι η καλύτερη ευκαιρία να γνωρίσετε μαζί με το παιδί τον σπουδαίο αυτός πολιτισμό. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το αποκτήσετε με ένα κλικ ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα