Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

Πρόσφατα προστέθηκε στη βιβλιοθήκη μας το νέο βιβλίο των Εκδόσεων Άθως ¨Ο Άγιος Ιωάννης Ο Πρόδρομος¨.

Τα κείμενα είναι δοσμένα από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού και η γαλήνια εικονογράφηφη της Αγγελικής Δελεχά. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω αυτό όμως δεν μας σταμάτησε από το να το διαβάσουμε.

Η ευκαιρία για την ανάγνωση ήταν ιδανική καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Σύλληψη του Τιμίου Προδρόμου, η οποία αποτελεί την μια από τις έξι φορές το χρόνο που τον τιμά η Εκκλησία μας. Είναι μάλιστα ο μόνος Άγιος που εορτάζεται τόσες φορές.

Τα Ορθόδοξα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Άθως συμβάλλουν στο να γνωρίσει ο μικρός τους Αγίους της Εκκλησίας μας και το βίο τους. Τον οδηγούν σε πνευματικά ταξίδια, σε μια απλή και όμορφη επαφή τη θρησκεία μας. Φυσικά δεν διαβάσαμε το βιβλίο ολόκληρο αμέσως, αλλά κάθε βράδυ από ένα κεφάλαιο. Οι ερωτήσεις πολλές και οι απαντήσεις δύσκολες… πως να κατανοήσει ένα μικρό παιδί τη σκληρή στάση των ανθρώπων, όπως ο αποκεφαλισμός; Το κείμενο όμως ήταν δοσμένο με τόσο όμορφο τρόπο που κατάφερε να τον ηρεμήσει. Οι εικόνες γλαφυρές, τον εντυπωσίαζαν και βοηθούσαν στην ανάγνωση.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

“Μια φωνή στην έρημο θα φωνάζει ετοιμάστε τον δρόμο του Κυρίου”  Με τα λόγια αυτά ο Θεός πληροφορούσε τον λαό Του ότι λίγο πριν εμφανιστεί στον κόσμο ο Χριστός θα έστελνε έναν μεγάλο Προφήτη. Αυτός θα καλούσε τους ανθρώπους να ετοιμάσουν τον δρόμο της καρδιάς τους, για να υποδεχθούν τον Χριστό. Αυτός ο μεγάλος Προφήτης δεν ήταν άλλος από τον Άγιο Ιωάννη, που για αυτήν ακριβώς την αποστολή του ονομάστηκε και Πρόδρομος.

Μπορείτε να προμηθευτείτε και εσείς το δικό σας αντίτυπο του βιβλίου ¨Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως ΕΔΩ. Μην αμελήσετε να ρίξετε μια ματιά και στα υπόλοιπα βιβλία των Εκδόσεων.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα