Οι πρώτες μου ιστορίες …. από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Οι πρώτες μου ιστορίες …. από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Λίγο πριν κοιμηθούμε σήμερα διαβάσαμε την ιστορία της Ιωάννας Πίττα ¨Η Κυρία Μαριώ, μια ξεχωριστή αλεπού¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Μια διαφορετική ιστορία όπου η αλεπού όχι μόνο δεν είναι πονηρή αλλά αποφασίζει να αλλάξει εντελώς τη ζωή τη δική της και της κόρης της. Η κυρά Μαργιώ, λοιπόν, που καθόλου δεν της αρέσει μα κλέβει το φαγητό της αποφασίζει να δουλέψει για να έχει τα απαραίτητα…..Ο μανάβης του χωριού βρίσκεται συμπαραστάτης της και της δίνει την ευκαιρία που αναζητά για να καταφέρει από κυρά να γίνει Κυρία. Δίνει το καλό παράδειγμα στη μικρή της αλεπουδίτσα αλλά και σε όλους μας ότι αξίζει να κουραστούμε λίγο παραπάνω για να κερδίσουμε τον σεβασμό των άλλων !!! Η εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη είναι ευχάριστη με έντονα χρώματα που κερδίζει τον μικρό αναγνώστη. Extra tip όπως και σε όλη τη σειρά βιβλίων ¨Οι Πρώτες μου Ιστορίες¨ των Εκδόσεων Μιχάλη Σιδέρη είναι τα απίθανα παιχνιδάκια που υπάρχουν στο τέλος κάθε βιβλίου.

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο ΕΔΩ

Στην ίδια σειρά ¨Οι πρώτες μου ιστορίες¨ κυκλοφορεί και ένα υπέροχο παραμύθι για την διαφορετικότητα ¨Το καβουράκι με τη μία δαγκάνα¨ της Βασιλικής Μουργελά σε εικονογράφηση Βικτώριας Καπλάνη. Τα βιβλία της σειράς απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και πάνω. Το καβουράκι ο Πετράκης, μετά από ένα άσχημο ατύχημα που είχε με τη μητέρα του, χάνει τη μια του δαγκάνα και ενώ το αντιμετωπίζει μια χαρά και μάλιστα αποκτά ταλέντο στη ζωγραφική στεναχωριέται με τη συμπεριφορά των υπολοίπων απέναντι του. Χρειάζεται να αποδείξει ότι το να είναι κανείς διαφορετικός δεν τον αποκλείει από την ζωή και τη συνύπαρξη με τα καβουράκια της ηλικίας του. Με μια ηρωική πράξη κατορθώνει να λάβει το θαυμασμό αλλά και τη συγνώμη όσων τον κορόιδευαν. Μην ξεχάσετε στις τελευταίες σελίδες να παίξετε παρέα με τον Πετράκη!!!!

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο ΕΔΩ

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα