Οι γονείς χωρίζουν… πως να μην πάρετε διαζύγιο και από τα παιδιά σας

Οι γονείς χωρίζουν… πως να μην πάρετε διαζύγιο και από τα παιδιά σας

Το διαζύγιο δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στην εποχή μας. Η μεγαλύτερη δυσκολία που επιφέρει το τέλος μιας σχέσης είναι η αλλαγή στη ζωή και στην καθημερινότητα των παιδιών. Οι δυσκολίες ξεκινούν ήδη από την σκέψη της ανακοίνωσης του χωρισμού στα παιδιά. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και οι περισσότεροι γονείς που βρίσκονται σε αυτή τη φάση αναζητούν τρόπους για να γίνει πιο εύκολη η μετάβαση των παιδιών στη νέα τους πραγματικότητα.

Το βιβλίο της  ψυχολόγου Αλεξάνδρας Καππάτου  «Οι γονείς χωρίζουν, Πώς να μην πάρετε διαζύγιο και από τα παιδιά σας» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας σε νέα αναθεωρημένη έκδοση και ήρθε να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που ταλαιπωρούν τους γονείς. Στην έκδοση αυτή συμπεριλαμβάνονται απαντήσεις  για τον νέο νόμο σχετικά με τη συν επιμέλεια. Μέσα στις σελίδες του εκτός από τις καίριες απαντήσεις, τις αναλύσεις των νόμων, θα βρείτε και τρόπους διαχείρισης αντιδράσεων των παιδιών δομημένες ανά ηλικία αλλά ακόμη και συμβουλές για τις νέες σχέσεις των γονιών. Το βιβλίο αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό και θεωρώ πως καλύπτει όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο χωρισμός ενός ζευγαριού δεν αφήνει κανέναν αλώβητο ούτε γίνεται εύκολα αποδεκτός, ακόμα και αν είναι πραγματικά μονόδρομος. Τα περισσότερα ζευγάρια διακατέχονται από αγωνία και θλίψη γι’ αυτό που συμβαίνει στη ζωή τους, καθώς το διαζύγιο είναι ένα γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα σε βάθος χρόνου και η επίδρασή του στη διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογέ­νειας δεν είναι πρόσκαιρη.

Δεκάδες ερωτήματα βασανίζουν τους γονείς:

Πώς να ανακοινώσω το διαζύγιο στο παιδί μου;
Πώς θα αντιδράσει το παιδί;
Πώς θα απαλύνω τα τραύματά του;
Πώς θα επικοινωνούμε εμείς οι γονείς μετά τον χωρισμό;
Πώς επιλύονται οι διαφωνίες στα ζητήματα ανατροφής;
Πώς να αποφύγουμε τις διαφωνίες;
Είναι η συνεπιμέλεια θετική για τα παιδιά;

Μια νέα αναθεωρημένη έκδοση υπό το πρίσμα της ψήφισης και της εφαρμογής του νέου νόμου σχετικά με τη συνεπιμέλεια των παιδιών, αλλά και υπό το φως των πιο πρόσφατων ερευνών και εξελίξεων στην επιστήμη της Ψυχολογίας σχετικά με τις συνέπειες ενός χωρισμού σε μικρούς και μεγάλους, από την έγκριτη ψυχολόγο – παιδοψυχολόγο Αλεξάνδρα Α. Καππάτου.

Αποκτήστε το αντίτυπο της νέας έκδοσης του βιβλίου ¨Οι Γονείς Χωρίζουν¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας  με ένα κλικ ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα