
Μπαμπά, σε αγαπώ! – Βιβλιοπρόταση
Η γιορτή του πατέρα έφτασε και φέτος, τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, οι μπαμπάδες όλου του κόσμου γιορτάζουν, ευκαιρία, λοιπόν, τα βιβλία που διαβάζουμε να έχουν ήρωα τους – κεντρικό χαρακτήρα – το μπαμπά μας!!!!
Πρόσφατα, λάβαμε και το βιβλίο ¨Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου¨μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη βιβλιοπρόταση μας ΕΔΩ.

Σήμερα, όμως, το δέμα που έφτασε από τις Εκδόσεις Μίνωας μας επιφύλασσε το νέο παραμύθι της Μάρως Θεοδωράκη ¨Μπαμπά, σε αγαπώ!¨ σε εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου. Το παραμύθι απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 2 – 6 ετών και μιλάει για τη σχέση πατέρα και κόρης. Προσωπικά, αυτό που έμεινε κυρίως είναι ότι τα παιδιά μας έχουν ανάγκη το χρόνο μας και μάλιστα όταν είμαστε μαζί τους να είμαστε ολοκληρωτικά εκεί… έτσι και εδώ η κόρη δεν μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μπαμπάς της με την δουλειά του. Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων ο μπαμπάς της είναι στο σπίτι όλο και λιγότερο και περισσότερο κατσούφης!! Φυσικά και αυτό δεν της αρέσει και αναλαμβάνει δράση, διεκδικεί και κερδίζει τον ποιοτικό χρόνο με το δικό της μπαμπά!!! Πραγματικά, μια ιστορία που όσο τη διάβαζα στον μικρό μετάνιωνα για τις φορές (πολλές μπορώ να πω…) που ήμουν σπίτι χωρίς πραγματικά να είμαι εκεί!!!

Μπορεί στ’ αλήθεια ένας μπαμπάς να χαμογελάει περισσότερο και να κατσουφιάζει λιγότερο; Μπορεί να χαρίσει χρόνο στο «λουλούδι του», στην κόρη του, και να μην αφήσει τις αναποδιές να μπαίνουν στη μέση; Οι στιγμές και οι συνήθειες αλλάζουν όταν εκείνη ταρακουνάει τα νερά, διεκδικεί και απαιτεί την παρουσία του. Ένας όμορφος κόσμος ξετυλίγεται με άξονα τον πιο ισχυρό δεσμό, εκείνον του πατέρα και της κόρης. Μια ιστορία γεμάτη τρυφερότητα κι αγάπη για την πιο ζεστή αγκαλιά του κόσμου.
Το ¨Μπαμπά, σε αγαπώ¨αλλά και ¨Τα φιλιά του μπαμπά αρκούδου¨είναι μια ωραία ιδέα για δώρο στη γιορτή του πατέρα αλλά και για να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη μας!!!! Φυσικά, μην ξεχάσετε ότι έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε από ένα αντίτυπο στο διαγωνισμό μας στο instagram σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μίνωας!!
Pingback: Μαμά, σ' αγαπώ! - Παραμυθοσκόπιο