Μοντεσσόρι – από τη γέννηση έως 3 ετών

Μοντεσσόρι – από τη γέννηση έως 3 ετών

Η Μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια Σάρλοτ Πουσέν υπογράφει το βιβλίο – οδηγό ¨Μοντεσσόρι- από τη γέννηση έως 3 ετών¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Το βιβλίο είναι σε μετάφραση από τα γαλλικά της Πετρούλας Γαβριηλίδου.

Στόχο της συγγραφέως είναι να φέρει τους νέους γονείς σε επαφή με τη μέθοδο της Μοντεσσόρι και να τους βοηθήσει να χτίσουν με το παιδί τους μια σχέση που να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό. Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε συμβουλές και πάνω από 100 δραστηριότητες που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητα με το μωρό σας. Πολύ καλή ιδέα οι ρεαλιστικές φωτογραφίες του βιβλίου από την ίδια τη συγγραφέα με το μικρό της γιό. Ο οδηγός περιλαμβάνει τα πάντα, από βιογραφικά στοιχεία της Μαρία Μοντεσσόρι και της μεθόδου της, τα στάδια ανάπτυξης αλλά και τη μοντεσσοριανή προσέγγιση στο σπίτι. Θα βρείτε πολλές δραστηριότητες για το παιδί που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του και στο παράρτημα σας περιμένουν τέσσερα σχέδια για μόμπιλο.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Τα πρώτα τρία χρόνια είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή ενός ανθρώπου. Η πρωτοπόρος Μαρία Μοντεσσόρι παρατήρησε την αξία αυτής της περιόδου και των «ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της». Γι’ αυτό η παιδαγωγική της μέθοδος βοηθάει το παιδί να αναπτυχθεί με βάση τον δικό του ρυθμό και τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα, καθώς εξελίσσει σταδιακά όλες του τις ικανότητες.
Η μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια Σαρλότ Πουσέν μάς δείχνει πώς να χτίσουμε μια σχέση με το παιδί μας που να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό. Να το βοηθάμε τόσο όσο χρειάζεται, να το παρατηρούμε, να το ενθαρρύνουμε με όλη μας την καλή διάθεση.

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η μοντεσσοριανή προσέγγιση από τη γέννηση του παιδιού μέχρι και τα τρία του χρόνια:

  • Τα στάδια ανάπτυξης και οι ανάγκες του παιδιού.
  • Απτές συμβουλές, συγκεκριμένα παραδείγματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
  • Πάνω από 100 απλές παιδαγωγικές δραστηριότητες.
  • Ιστορίες και μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.

Ανακαλύψτε την ισορροπία που θα προσφέρει στο παιδί ηρεμία, αυτονομία, αυτοπεποίθηση, όπως επίσης χαρά και ικανοποίηση από τις γνώσεις που θα αποκτά, και εμπιστοσύνη προς τον εαυτό του και τους άλλους.

Ένα βιβλίο που συστήνω σε όλους τους νέους γονείς και σίγουρα θα βρείτε συμβουλές που θα βοηθήσουν. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις Εκδόσεις Μίνωας ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα