Μοντεσσόρι απο 3 έως 6 ετών – Μάθε με πως να το κάνω μόνος μου

Μοντεσσόρι απο 3 έως 6 ετών – Μάθε με πως να το κάνω μόνος μου

Η μέθοδος της Μοντεσσόρι είναι ευρέως γνωστή και τα τελευταία χρόνια υιοθετείται όλο και πιο συχνά από γονείς και εκπαιδευτικούς. Η Μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια Σάρλοτ Πουσέν μας παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο – οδηγό “Μοντεσσόρι από 3 έως 6 ετών – Μάθε με πως να το κάνω μόνος μου¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Μπορείτε να δείτε και το ¨Μοντεσσόρι – από τη Γέννηση έως 3 ετών ¨με ένα κλικ στο σύνδεσμο. Το βιβλίο είναι σε μετάφραση από τα γαλλικά της Πετρούλας Γαβριηλίδου.

Το βιβλίο μας βοηθά να κατανοήσουμε το μοντεσσοριανό περιβάλλον και να το προετοιμάσουμε για το παιδί. Τα παιδιά από μόνα τους είναι εξερευνητές με ιδιαίτερες ικανότητες, εμείς μπορούμε να τους δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να μεταμορφωθούν σε ολοκληρωμένα άτομα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος έχει στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτονομίας και γι’ αυτό προσφέρει τη δυνατότητα στο παιδί να προοδεύει με τον δικό του ρυθμό διαλέγοντας το ίδιο τις δραστηριότητές του. Είναι πάνω από όλα μια νοοτροπία που δεν θεωρεί το παιδί έναν μελλοντικό ενήλικα τον οποίο διαμορφώνουμε, αλλά ένα ολοκληρωμένο άτομο που το συνοδεύου­με στην ανάπτυξή του με βαθύ σεβασμό.

H Σαρλότ Πουσέν μοιράζεται την εμπειρία της για να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της δικής μας στάσης, προκειμένου να αποτελούμε το παράδειγμα όσων θέλουμε να μεταδώσουμε, να βάζουμε το παιδί στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών συλλογισμών, να δίνουμε έμφαση στην παρατήρηση, την επικοινωνία και την καλή μας διάθεση, ώστε να το συνοδεύσουμε στην πορεία του προς την ωριμότητα.

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος από την ηλικία των τριών έως έξι χρονών:

 • Τα στάδια ανάπτυξης και οι ανάγκες του παιδιού.
 • Συμβουλές και παραδείγματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
 • Η εφαρμογή της παιδαγωγικής προσέγγισης στο σχολείο και στο σπίτι.
 • Καρτέλες δραστηριοτήτων για να τις εφαρμόσετε με τα παιδιά σας.
 • -Μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο του οδηγού “Μοντεσσόρι από 3 έως 6 ετών – Μάθε με πως να το κάνω μόνος μου¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας με ένα κλικ στο σύνδεσμο.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα