Μοναδικοί Δεινόσαυροι από τις Εκδόσεις Δεσύλλας

Μοναδικοί Δεινόσαυροι από τις Εκδόσεις Δεσύλλας

Οι δεινόσαυροι, όπως σας έχω πει πολλές φορές είναι η μεγάλη μας λατρεία. Και φυσικά δεν γινόταν να μην διαβάσουμε αμέσως τα βιβλία με τους μοναδικούς δεινόσαυρους που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Δεσύλλας. Συγγραφέας είναι η Rachel Bright που αφιερώνει τη σειρά στον δικό της πατερόσαυρο!! Οι γλυκύτατοι δεινόσαυροι των βιβλίων παίρνουν μορφή από τις παιχνιδιάρικες εικόνες του Chris Chatterton. Η σειρά αποτελείται από την ¨Αγκαλιτσοσαυρίνα¨, τον ¨Ανησυχόσαυρο¨ και τον ¨Γκρινιαρόσαυρο¨ με τον οποίο ο μικρός μου ταυτίστηκε απόλυτα! Μια σειρά βιβλίων που επεξεργάζεται τα συναισθήματα με έναν γλυκό και αστείο τρόπο.

Ας γνωρίσουμε ξεχωριστά κάθε δεινόσαυρο:

Ο Γκρινιαρόσαυρος

Δεν θα μπορούσαμε να μην αρχίσουμε πρώτα από τον ¨Γκρινιαρόσαυρο¨, η αλήθεια είναι ότι έχουμε ήδη έναν στο σπίτι… Τον διαβάσαμε αμέσως και μας βοήθησε να κατανοήσουμε ότι με μια άλλη, πιο θετική ματιά, έχουμε πάντα καλύτερα αποτελέσματα. Ο Γκρινιαρόσαυρος της ιστορίας μας γκρινιάζει για όλα, ακόμη και για το πρωινό του με αποτέλεσμα να καταστρέψει την ημέρα του. Με την πολύτιμη συμβουλή του Νυχτεριδόσαυρου κατορθώνει να δει τα πράγματα αλλιώς… να παραδεχτεί τα λάθη στη συμπεριφορά του και να ζητήσει συγνώμη. Και κάπως έτσι, όλα μπορούν να αλλάξουν μαγικά…

Ένα πρωινό ο Γκρινιαρόσαυρος ξυπνά απ’ το ευχάριστο όνειρό του, νιώθοντας ενθουσιασμό για την καινούρια μέρα.

ΩΣΠΟΥ τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά.

ΓΚΡΙΝΙΑ και ΝΕΥΡΑ αρχίζουν να φουντώνουν μέσα του και τον κάνουν να ΕΚΡΑΓΕΙ!

Αλλά, μια δύσκολη αρχή δε χρειάζεται να οδηγεί σε ένα γκρινιάρικο τέλος.

Μπορεί ο Γκρινιαρόσαυρος να βρει τρόπο να δει αλλιώς τα πράγματα και να φτιάξει τη μέρα του;

Μια εμψυχωτική ιστορία για τη δύναμη της θετικής σκέψης, της οπτικής με την οποία κοιτάμε τα πράγματα, και για την αντιμετώπιση των αρνητικών σκέψεων και του εκνευρισμού.

Ο Ανησυχόσαυρος

Οι φοβίες και το άγχος είναι θέματα που βασανίζουν πολλά παιδιά…αλλά και μεγάλους. Ο δικός μου μικρός, σαν ένας άλλος Ανησυχόσαυρος έχει πολλές φοβίες και ανησυχεί για πολλά πράγματα. Παρέα με τον Ανησυχόσαυρο θα αντιμετωπίσουμε και εμείς το άγχος μας και θα προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από τους φόβους. Ο μικρός Ανησυχόσαυρος σκέφτεται ακόμη και την πιθανότητα βροχής σε μια ηλιόλουστη μέρα. Με την προτροπή της μαμάς του αλλά και με πράγματα που τον κάνουν να νιώθει όμορφα διώχνει τις πεταλούδες από το στομάχι του, που μαζί τους παίρνουν και τους φόβους του.

Είναι μια πανέμορφη μέρα και ο Ανησυχόσαυρος έχει σχεδιάσει ένα θεσπέσιο πικνίκ.

Αλλά, προτού περάσει πολλή ώρα, μια μικρή πεταλούδα ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ αρχίζει να φτερουγίζει στην κοιλιά του…..

Κι αν δεν έχει πάρει αρκετό ΦΑΓΗΤΟ;

Κι αν ΧΑΘΕΙ μέσα στη ζούγκλα;

Κι αν πέσει και ΧΤΥΠΗΣΕΙ;

Κι αν ΒΡΕΞΕΙ;

Το ιδανικό βιβλίο για να βοηθήσετε όλους τους μικρούς Ανησυχόσαυρους να διώξουν τους φόβους τους και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.

 

Η Αγκαλιτσοσαυρίνα

Η ευγενική Αγκαλιτσοσαυρίνα θα μας διδάξει ότι με καλούς και ευγενικούς τρόπους μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Η καλοσύνη, η ευγένεια και φυσικά οι αγκαλιές δίνουν ένα τόνο χαράς σε όλους μας! Η γλυκιά τρικερατοπίνα καταφέρνει με τις αγκαλιές της να ενώσει τα δεινοσαυράκια ώστε να μην μαλώνουν πλέον και όλοι μαζί να περνούν όμορφες στιγμές χαράς.

Ένα ηλιόλουστο πρωινό, η Αγκαλιτσοσαυρίνα βγαίνει για πρώτη φορά μόνη της στον έξω κόσμο.

Μόλις κάνει κάποιους καινούριους φίλους, ενθουσιάζεται ΤΡΟΜΕΡΑ! Αλλά δεν περνά πολλή ώρα και τα μικρά δεινοσαυράκια αρχίζουν να τσακώνονται.

Θα βρει η Αγκαλιτσοσαυρίνα κάποιον τρόπο να ξαναφέρει το ΚΕΦΙ στην παρέα;

Ένα απολαυστικό εγκώμιο στην ευγένεια και στη δυνατότητα που αυτή έχει να αλλάξει τον κόσμο.

Δείτε τα βιβλία της σειράς με τα μικρά δεινοσαυράκια που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δεσύλλας με κλικ στον κάθε τίτλο, ¨Η Αγκαλτσοσαυρίνα¨, ¨Ο Γκρινιαρόσαυρος¨, ¨Ο Ανησυχόσαυρος¨. Εμείς αγαπήσαμε όλη την δεινοσαυροπαρέα και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα