Μιλάς ξένες γλώσσες , το ξέρεις; … από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Μιλάς ξένες γλώσσες , το ξέρεις; … από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Οι αγαπημένες μας Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη χτύπησαν πριν λίγες ημέρες την ΄΄πόρτα΄΄ μας, φέρνοντας μας ένα εξαιρετικό παιδικό βιβλίο. Το αντίτυπο με τίτλο ΄΄Μιλάς ξένες γλώσσες, το ξέρεις;΄΄  έχει επιμεληθεί η Αλέκα Ζωγράφου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ τι δουλειά έχουν οι ξένες λέξεις στην γλώσσα μας; Εμείς όχι μέχρι που διαβάσαμε την ιστορία του Αλέξη. Ο φίλος μας ο Αλέξης, λοιπόν, έκανε μια σπουδαία ανακάλυψη. Ανακάλυψε ότι κάποιες λέξεις έχουν δυο πατρίδες. Ναι ναι σωστά διαβάσατε, κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα αλλά κατάγονται και από άλλες χώρες. Αυτές οι χώρες μπορούν να είναι η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Τουρκία. Εάν, θέλετε και εσείς να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις λέξεις αυτές ακολουθήστε το ταξίδι του Αλέξη. Η εικονογράφηση είναι εντυπωσιακή καθώς αποτυπώνει με παιχνιδιάρικο τρόπο όλο αυτό το μαγικό ταξίδι των λέξεων. Μελετήστε το βιβλίο και αφήστε τους μικρούς μας αναγνώστες να γνωρίσουν τις πιο γνωστές λέξεις – δάνεια που υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο. Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

 

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο..

…«Τι δουλειά έχουν ξένες λέξεις στη γλώσσα μας! Έχουν διαβατήριο; Εισιτήριο; Πώς έγιναν Ελληνίδες;» O Αλέξης έκανε μια τρομερή ανακάλυψη: Υπάρχουν λέξεις που έχουν δύο πατρίδες: κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά κατάγονται από άλλες χώρες. Λέξεις που προέρχονται από την Αγγλία, τη Γαλλία την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, ακόμα και από την Τουρκία. Μήπως ήρθε η στιγμή να μάθεις και εσύ τις λέξεις που έχουμε δανειστεί, αλλά και κάποιες από αυτές που εμείς έχουμε δανείσει σε άλλες γλώσσες; Αν, ναι, τότε ακολούθησε τον Αλέξη σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο των λέξεων! Μια διασκεδαστική ιστορία, που βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τις πιο γνωστές λέξεις-δάνεια που υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο…

Σας εντυπωσίασε το παραπάνω βιβλίο; Εάν , ναι, επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Εκδοτικού με ένα CLICK ΕΔΩ ή κάποιο από τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σας.

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

Καλή Ανάγνωση!!!

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα