Μικρή μυθολογία

Μικρή μυθολογία

Από τις Εκδόσεις Μίνωας έχουμε στα χέρια μας τρία υπέροχα, μικρούτσικα βιβλιαράκια ,που μας παρουσιάζουν μυθικούς ήρωες! Ανήκουν στη Σειρά ¨Μικρή Μυθολογία¨ και είναι σε συγγραφή Γιώργου Κωνσταντινίδη και εικονογράφηση του Σωτήρη Μητρούση. Είναι κατάλληλα για τις διακοπές σας, αφού είναι σε μικρό μέγεθος κι απευθύνονται σε παιδιά άνω των τριών ετών!

Ορφέας και Ευρυδίκη

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Ορφέας είναι ο καλύτερος μουσικός της αρχαίας Ελλάδας κι οι μελωδίες του βγαίνουν μέσα από την ψυχή του. Σε μια βόλτα του γνώρισε την Ευρυδίκη και την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Ζούσανε αγαπημένοι, μέχρι που ένα φίδι τη δάγκωσε και πέθανε από το δηλητήριό του. Από τότε, η μουσική του έγινε μελαγχολική!

Θησέας και Μινώταυρος

Αποστολή του Θησέα είναι να σκοτώσει ένα τέρας, τον Μινώταυρο. Είναι γιος του Αιγέα και του βασιλιά της Αθήνας. Γεννήθηκε στην Τροιζήνα και όταν μεγάλωσε πήγε στην Αθήνα να ζήσει με τον πατέρα του. Εκείνος του ζήτησε να σκοτώσει τον Μινώταυρο.

Θησέας . Η αρχή του μύθου

Η μητέρα του Θησέα, η Αίθρα, τον ανάθρεψε κρυφά από τον κόσμο, χωρίς να γνωρίσει τον πατέρα του. Όταν μεγάλωσε του εξήγησε πως ο πατέρας του είναι ο Αιγέας, ο βασιλιάς της Αθήνας κι έτσι εκείνος αποφάσισε να πάει να τον βρει. Στο δρόμο συνάντησε πολλά εμπόδια,όμως κατάφερε να τα ξεπεράσει και να φτάσει στον πατέρα του.

Δείτε τα αναλυτικά στη σελίδα των Εκδόσεων Μίνωας. Μην  ξεχάσετε να δείτε και τους υπόλοιπους τίτλους της σειράς και να γνωρίσετε με το παιδί σας τη Μυθολογία.

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα