Μια υπέροχη – απαίσια μέρα… Ιστορίες 2 σε 1

Μια υπέροχη – απαίσια μέρα… Ιστορίες 2 σε 1

Ένα μοναδικό βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Το ¨” Μια υπέροχη – απαίσια μέρα – Ιστορίες 2 σε 1¨ είναι 2 ιστορίες σε ένα βιβλίο, στην πραγματικότητα μια ιστορία από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Το κείμενο είναι της Αναστασίας Γκαλκίνα και η γλυκιά εικονογράφηση της Εκατερίνα Λαντάτκο. Είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 3 ετών κι άνω.

Τα παιδιά, αλλά και εμείς οι ίδιοι, δυσκολευόμαστε να βρούμε την θετική πλευρά σε όσα μας συμβαίνουν ή να μετατρέψουμε κάτι αρνητικό σε θετικό. Η διάθεση μας παίζει σημαντικό ρόλο στο πως αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε την ίδια κατάσταση με διαφορετικό τρόπο, απλώς επειδή έχουμε διαφορετική διάθεση. Αυτό το βιβλίο, λοιπόν, θα μας δείξει την ίδια ιστορία από διαφορετική ματιά κάθε φορά.. απλά αναποδογυρίζοντας το!! Έτσι και στην ιστορία μας, ο Λίο, το γλυκό δρακάκι, στην Υπέροχη μέρα βρίσκει το θετικό στοιχείο και τη χαρά σε ότι του συμβαίνει. Ακόμη και στη σοκολάτα του που έπεσε και καταφέρνει να κοιμηθεί γλυκά το βράδυ. Αντίθετα στην Απαίσια μέρα βλέπει μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων, θυμώνει και φυσικά δυσκολεύεται και να κοιμηθεί.

Λίγα Λόγια από το οπισθόφυλλο

Δύο ιστορίες σε μία! Δεν είναι πάντα εύκολο να βλέπουμε τη θετική πλευρά σε όσα μας συμβαίνουν στη ζωή, κι αυτό ισχύει ειδικά για τα παιδιά. Όμως, όταν έχουμε καλή διάθεση, αντιμετωπίζουμε πολύ πιο εύκολα τα προβλήματα.
Στην Υπέροχη Μέρα, ο Λίο έχει θετική στάση απέναντι σε όλες τις καταστάσεις και περνάει τελικά μια όμορφη μέρα. Στην Απαίσια Μέρα, επιτρέπει στις ίδιες ακριβώς καταστάσεις να τον θυμώσουν και τελικά η μέρα του είναι άσχημη. Αυτό το βιβλίο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξετε στο παιδί σας πώς να μετατρέπει μια αρνητική προσέγγιση σε θετική – και να του μάθετε να διαχειρίζεται ικανότητες που θα το βοηθήσουν σε όλη του τη ζωή.

Ένα ιδανικό βιβλίο για να υπενθυμίσει στο παιδία αλλά και σε εμάς ότι είναι καλύτερα να αντιμετωπίζουμε με καλή διάθεση και αισιοδοξία τις καταστάσεις. Σίγουρα θα αισθανθούμε καλύτερα. Αποκτήστε το πρωτότυπο αυτό βιβλίο ” Μια υπέροχη – απαίσια μέρα – Ιστορίες 2 σε 1¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα