Μια εύκολη κατασκευή για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Μια εύκολη κατασκευή για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Στις 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας και όλη η παιδαγωγική κοινότητα τιμά την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, των τριών σπουδαίων αυτών δασκάλων, του Γρηγορίου του Θεολόγου, του Βασιλείου του Μεγάλου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Έτσι και εμείς με τα παιδιά στο σχολείο, αν και εν μέσω της εποχικής γρίπης, φτιάξαμε μια εύκολη κατασκευή, μια εικόνα με τη μέθοδο παλαίωσης του νες καφέ, για να βάλουμε στο δωμάτιο μας και να τιμήσουμε τους μεγάλους αυτούς δασκάλους.

Υλικά για την εικόνα:

 • Μαύρο χαρτόνι
 • Φωτοτυπία εικόνας
 • Χρυσή τέμπερα
 • Κόλλα
 • Νες καφέ και βαμβάκι
 • Κορδέλα

Κόβουμε το μαύρο χαρτόνι σε ελαφρώς κυματιστό πλαίσιο και με τη χρυσή τέμπερα, το παιδί με το δαχτυλάκι του χρωματίζει το περίγραμμα. Με τη μέθοδο του νες καφέ (2 κουταλάκια καφέ διαλυμένα σε λίγο νερό) βουτάμε το βαμβάκι στον καφέ και περνάμε πάνω στη φωτοτυπία της εικόνας. Μόλις στεγνώσει κολλάμε την εικόνα στο χαρτόνι και πίσω από αυτό βάζουμε μια κορδελίτσα για να μπορούμε να την κρεμάσουμε.

Tips: Πριν ένα -δύο χρόνια χρησιμοποίησα την ίδια τεχνική αλλά αντί για χαρτόνι κόλλησα την εικόνα πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου…. πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο!!

Μπορείτε να εκτυπώσετε την εικόνα και θα πρότεινα να κάνετε σμίκρυνση εδώ…..

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα