Μια γλυκιά κατασκευή για την Γιαγιά και τον Παππού

Μια γλυκιά κατασκευή για την Γιαγιά και τον Παππού

1 Οκτωβρίου σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας…. Ποιοι γιορτάζουν; Μα φυσικά η γιαγιά και ο παππούς!!!! Σίγουρα πλέον η γιαγιά και ο παππούς δεν είναι όπως παλιά (και όπως στην κατασκευή μας) με άσπρα μαλλιά, ούτε βέβαια τρίτη ηλικία, μην μας παρεξηγηθούν κιόλας!! Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους τους παππούδες και τις γιαγιάδες (στους δικούς μου, στου παιδιού μου, σε όλου του κόσμου) που είναι πάντα στήριγμα δίπλα μας !!!!

Για να τους γλυκάνουμε λίγο θα φτιάξουμε μια κατασκευή με γλειφιτζούρι …. μην ανησυχείτε αν δεν το φάνε, φάτε το εσείς!! Η ιδέα της κατασκευής ήταν από τη συνάδελφο για να γίνει δωράκι στα παιδιά του σχολείου την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης ηλικίας. Το αγαπημένο pinterest έκανε και πάλι το θαύμα του και βρήκαμε την εικόνα όπως ακριβώς την φανταζόμασταν.

Υλικά κατασκευής:

  • Γλειφιτζούρια
  • Μπλοκ κάνσον
  • Τσόχα
  • Ψαλίδι, κόλλα, μολύβι, μαρκαδόρος

Με βάση το πατρόν που βρήκαμε σχεδιάζουμε και κόβουμε κάθε κομμάτι για να συνθέσουμε το πρόσωπο της γιαγιάς και του παππού. Για βάση κόβουμε σε καφέ χαρτόνι μια μικρή καρδιά περίπου για να δημιουργήσουμε τα πόδια, θα το μετρήσετε ανάλογα με το γλειφιτζούρι σας και το κολλάμε πάνω. Αφού έχουμε συνθέσει το πρόσωπο, σχηματίζουμε τα χαρακτηριστικά και το κολλάμε ακριβώς πάνω από το γλυφιτζούρι, αφήνοντας κενό ψηλά το ξυλάκι για να μπορούμε να το κρατήσουμε. Έτσι, λοιπόν, έχουμε το πρόσωπο, τα πόδια που είναι η βάση και το γλειφιτζούρι είναι το σώμα του παππού ή της γιαγιάς!!

Χαρίστε τους στους αγαπημένους σας παρέα με μια ζωγραφιά!! Σίγουρα θα το χαρούν πολύ!!!

Καλές Κατασκευές!!!!

Και το πατρόν μήπως το χρειαστείτε!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα