Μια Απόδραση στην Ακρόπολη με τα παιδιά!

Μια Απόδραση στην Ακρόπολη με τα παιδιά!

Ποιος άραγε δεν μαγεύεται στο θέμα του Ιερού βράχου της Ακρόπολης; Δεν υπάρχει στιγμή που να περπατώ στο κέντρο της Αθήνας και να μην υψώσω τα μάτια να θαυμάσω τον φωτισμένο ναό του Παρθενώνα. Έτσι, με την πρώτη ανοιξιάτικη λιακάδα πήρα την απόφαση να ανέβω τον ιερό βράχο και να δω απ΄ κοντά αυτή την ομορφιά. Πηγαίνοντας να κόψω εισιτήριο με ενημερώσανε οι υπεύθυνοι ότι η είσοδος ήταν ελεύθερη καθώς ήταν η πρώτη Κυριακή του Μάρτη. Το γνωρίζατε αυτό; Κάθε Κυριακή του νέου μήνα η είσοδος είναι ελεύθερη για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους (να μια ωραία αφορμή για να επισκεφθείτε με την οικογένεια σας την Ακρόπολη και το μουσείο).

Ξεκινώντας, λοιπόν, συναντήσαμε το Ηρώδειο που βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης. Έμεινα παραπάνω από 10΄ λεπτά να παρατηρώ τις μαρμάρινες κερκίδες και το ημικυκλικό- κατηφορικό σχήμα. Σκοπός του οι μουσικές εκδηλώσεις τις περιόδου που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Συνεχίζοντας, βρεθήκαμε κάτω από τα Προπύλαια. Ουαου! Αυτό μου βγήκε αυθόρμητα εκείνη την στιγμή. Πόση ομορφιά;! Μεταφέρεσαι αυτόματα σε εκείνη την εποχή και γίνεσαι κομμάτι της. Καθώς, περάσαμε τα Προπύλαια η ομορφιά ήρθε να ολοκληρωθεί στο κοίταγμα του Ιερού Ναού του Παρθενώνα, των Καρυάτιδων και της Ελληνικής Σημαίας που κυμάτιζε πιο κάτω. Το θέαμα καθηλωτικό! Οι φωτογραφίες που τράβηξα νομίζω είναι αμέτρητες. Ήθελα να αποθανατίσω κάθε γωνιά που έπεφτε πάνω το βλέμμα μου. Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά πόσο εντυπωσιακή είναι η χώρα που ζούμε. Πόσο μεγάλη ιστορία έχει και πόσα μπορούνε οι αρχαίοι να μας διδάξουν.

Θα σας συμβούλευα, ένα Κυριακάτικο πρωινό, να πάρετε τα παιδιά σας και να κάνετε μια επίσκεψη στην Ακρόπολη! Σαν μια εκδρομή. Μην παραλείψετε να έχετε παρέα σας έναν έμπειρο ξεναγό που με παιγνιώδη τρόπο θα μεταμορφώσει εσάς και τα παιδιά σε εξερευνητές. Μαζί του θα γνωρίσετε σημαντικές λεπτομέρειες της ιστορίας και της μυθολογίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τον ξεναγό σας και να κλείσετε μαζί του ένα ραντεβού.

Φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το νέο μουσείο της Ακρόπολης που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Υποδέχεται τις οικογένειες με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά με μια σειρά ευφάνταστων προγραμμάτων και δράσεων. Παρουσιάσεις εκθεμάτων, βιωματικά εργαστήρια, δημιουργικές δραστηριότητες, δανειστικά σακίδια, φυλλάδια εξερεύνησης, ακουστική ξενάγηση για παιδιά, καθώς και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με διαδραστικά παιχνίδια και βίντεο μετατρέπουν την επίσκεψη στο Μουσείο σε αξέχαστη εμπειρία. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε ΕΔΩ

ΥΓ1: Στο τέλος του άρθρου θα δείτε κάποιες από τις πολλές φωτογραφίες που τράβηξα!

ΥΓ2: Όσοι απ΄ εσάς έχετε επισκεφθεί την Ακρόπολη, θα ήταν χαρά μας να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας! Περιμένουμε!

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα