Μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα!!

Μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα!!

Το περσινό μας ημερολόγιο

Από πέρυσι και εγώ υιοθέτησα το ξενόφερτο έθιμο της αντίστροφης μέτρησης έως τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ το περσινό μας advent calendar, όπου μετρούσαμε αντίστροφα με 25 σπιτάκια. Και πραγματικά ο μικρός τα κατάφερε, άνοιγε κάθε μέρα μόνο ένα σπιτάκι και το περίμενε με ανυπομονησία!! Μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα και φέτος…..

Για το φετινό μας ημερολόγιο εκτύπωσα πολύ όμορφες καρτούλες από ΕΔΩ. Κάθε μια ξεχωριστή με αριθμό επάνω (στα αγγλικά). Τις έκοψα, τις δίπλωσα και μέσα έβαλα την δραστηριότητα της ημέρας ή το δώρο που θα κερδίσει. Για να τις κρεμάσω πήρα ένα κλαδί και έδεσα πέντε κομμάτια σπάγκο. Χώρισα τις καρτούλες σε πεντάδες και τις κόλλησα με σελοτείπ πάνω στον σπάγκο. Η αλήθεια είναι ότι είχα σκεφτεί να κρεμάσω και στολιδάκια αλλά τα χρώματα από τις κάρτες ήταν πολύ όμορφα και είπα να μην το ¨φορτώσω¨ κι άλλο. Στερέωσα το κλαδί στη βιβλιοθήκη του μικρού και περιμένω να δω εντυπώσεις…. Extra tip θα σας πρότεινα να τις εκτυπώσετε σε χαρτόνι, σίγουρα θα δείξουν πιο όμορφα τα χρώματα.

Τι κρύβει το Advent Calendar μας

Η αλήθεια είναι ότι φέτος είναι πολύ πιο απλό και με λιγότερα δώρα. Αποφάσισα να του βάλω περισσότερες δραστηριότητες γιατί είναι και μεγαλύτερος αλλά και λόγω της κατάστασης (covid…) δεν μπορούσα να βρω τόσα μικρά δωράκια. Επίσης, ήθελα να αποφύγω τα πολλά γλυκά και τις καραμέλες, έτσι έχει ένα μεγάλο σοκολατένιο γλυκό μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τις υπόλοιπες μέρες έβαλα σχεδόν εναλλάξ μια δραστηριότητα και ένα δωράκι. Θέλετε να πάρετε μια γεύση; Δραστηριότητες όπως να ετοιμάσει κάρτες για τους φίλους του, να δούμε χριστουγεννιάτικη ταινία, να μάθουμε τα κάλαντα, να διακοσμήσουμε κουκουνάρια, να φτιάξουμε στολίδια με πηλό και κουλουράκια και πολλές ακόμη. Τα δώρα που κρύβονται στο advent calendar μας (στο ντουλάπι για να πω την αλήθεια γιατί δεν χωρούσαν στα μικρά φακελάκια) είναι Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και βιβλία δραστηριοτήτων, κατασκευές για δικά μας στολίδια, σφραγίδες, αυτοκόλλητα. Μερικά καινούρια στολίδια για το δέντρο μας, μικρά παιχνιδάκια, πλαστελίνες με καλουπάκια …… και μια νέα οδοντόβουρτσα.

Ελπίζω και φέτος να τα ανοίγει με την ίδια όρεξη!! Μετράμε αντίστροφα λοιπόν μέχρι να φτάσουμε στην ημέρα των Χριστουγέννων!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα