Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα με το δικό μας ημερολόγιο – DIY Advent Calendar

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα με το δικό μας ημερολόγιο – DIY Advent Calendar

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές και το ίντερνετ έχει γεμίσει με ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστουγέννα….Μπορείτε να βρείτε ότι φαντάζεστε από χειροποίητα μέχρι και Advent Calendar Playmobil….. Ένα ξενόφερτο έθιμο που έχει σιγά σιγά εδραιωθεί και σε εμάς…. Νέο με τη μορφή που το συναντούμε πλέον, ότι δηλαδή κάθε ημέρα κρύβει και ένα δώρο ή μια δραστηριότητα, σαν ιδέα όμως από πολύ μικρή θυμάμαι την μαμά μου κάθε χρόνο να μας αγοράζει ένα ημερολόγιο με 24 αριθμημένα παραθυράκια. Πίσω από κάθε παραθυράκι, κρύβονταν ένα σοκολατάκι, ένα για κάθε ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, για να λέμε την αλήθεια όμως ποτέ δεν περιμέναμε τόσο το πολύ μέχρι τη δεύτερη μέρα όλα τα παραθυράκια μου ήταν άδεια….. Φέτος το πήρε για το μικρό και παραδόξως περαμένει κλειστό. Εσείς φτάσατε ποτέ να ανοίξετε το τελευταίο παράθυρο τα Χριστούγεννα;

Φέτος, αποφάσισα και εγώ να φτιάξω το δικό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τον μικρό και ελπίζω να το τηρήσουμε και το τελευταίο να ανοιχτεί το πρωί των Χριστουγέννων.

Βρήκα στο αγαπημένο pinterest (το κατέβασα από ΕΔΩ) ένα πολύ όμορφο ημερολόγιο από 24 σπιτάκια και το εκτύπωσα σε χαρτόνι. Έκοψα στο περίγραμμα και κόλλησα στις τσακίσεις ώστε να σχηματιστούν τα σπιτάκια. Στην σκεπή άνοιξα δύο τρύπες με το διακορευτή και μόλις έβαλα το αντίστοιχο δώρο ή δραστηριότητα σε κάθε σπιτάκι τα έκλεισα με κορδέλες.

Είχα προμηθευτεί τις προηγούμενες μέρες κάποια μικρά δωράκια, πολλά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα αλλά και κάποια βιβλία και μεγαλύτερα δώρα. Τα σπιτάκια μου ήταν λίγο μικρά σε μέγεθος οπότε έκρυψα μέσα χαρτάκια, αντί για τα μεγάλα δώρα, με μηνύματα για το που κρύβεται το δώρο π.χ. ¨Ο Φοίβος σε περιμένει στο σαλόνι για να μάθετε μαζί καλούς τρόπους¨ όπου το δώρο ήταν ένα βιβλίο από τη σειρά του Φοίβου των Εκδόσεων Κεντικελένη.

Το ημερολόγιο μας ετοιμάστηκε μόλις χθες βράδυ (άνθρωπος της τελευταίας στιγμής) και βρήκε τη θέση του στο δωμάτιο του Χρήστου…. Τον περιμένει, λοιπόν, αύριο 1 Δεκεμβρίου για να ανοίξει το πρώτο σπιτάκι και να βρει την πρώτη του έκπληξη!!!!!

Θα σας ενημερώσω αν καταφέρει ο μικρός τουλάχιστον να κρατηθεί και να ανοίξουμε το τελευταίο σε 24 ημέρες…….

Καλά Χριστούγεννα!!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα