ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ με αυτοπεποίθηση

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ με αυτοπεποίθηση

Γενικότερα δεν θα έλεγα ότι είμαι άτομο που έλκεται από βιβλία τύπου life coaching ή πως να γίνετε ευτυχισμένος, φυσικά έχω διαβάσει αρκετά, όπως πιστεύω και οι περισσότεροι, διότι είναι πολύ διαδεδομένα στις μέρες μας. Από τότε που έγινα μαμά όμως θέλω να διαβάζω και να βλέπω παραδείγματα για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών μας ή πως μπορώ και εγώ να συμβάλλω στο να μεγαλώσω ένα, κυρίως, ευτυχισμένο παιδί!!!

Έπεσε στα χέρια μου το νέο βιβλίο της Nessia Laniado η οποία είναι εξειδικευμένη στην οικογενειακή θεραπεία ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ με αυτοπεποίθηση από τις Εκδόσεις Πεδίο και το ξεφύλλισα αμέσως …. Απόλυτα ενδιαφέρον που σε κάνει να το διαβάσεις για να βοηθήσεις κυρίως τον εαυτό σου πρώτα και μετέπειτα το παιδί σου. Έχει πολλά παραδείγματα και συμβουλές, ερωτηματολόγια και τεστ που τα έκανα όλα (και στον άντρα μου!!! ). Ένα βιβλίο που σε βοηθάει να ¨βρεις¨τα λάθος πρότυπα, να χτίσεις τη δύναμη της ψυχής (της δικής σου και του παιδιού σου), να ωθήσεις το παιδί στην απόκτηση νέων αξιών αλλά και υπέροχων πρώτων αναμνήσεων. Πολύ σημαντικά και εξίσου βοηθητικά τα δυο τελευταία κεφάλαια του βιβλίου όπου μας βοηθούν να μάθουμε να μιλάμε στο παιδί για δύσκολες αλήθειες αλλά και τις μεγάλες συμπεριφορές που μπορεί να μας συμβούν όπως είναι ο θάνατος.

Ένα βιβλίο που πραγματικά αξίζει να έχει στη βιβλιοθήκη της η κάθε μαμά και μπαμπάς γιατί πραγματικά το κτίσιμο της αυτοπεποίθησης του παιδιού μας ξεκινάει από τους γονείς….. και για να λέμε την αλήθεια πόσες φορές εμείς οι ίδιοι βάζουμε αρνητικές ταμπέλες στα παιδιά μας ¨κόβοντας¨ τους τα φτερά. Πόσο σημαντικό είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας, να τους βάζουμε θετικές ταμπέλες και να αποδεικνύουμε τα δυνατά τους χαρακτηριστικά, να τους λέμε ότι τα αγαπάμε γι’ αυτό που είναι και όχι μόνο γιατί ανταποκρίθηκαν στα δικά μας θέλω!!!

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο:

Σήμερα κανείς πια δεν μιλάει για τον «μπαμπούλα που έρχεται μέσα στη νύχτα για να αρπάξει τα μικρά άτακτα παιδιά». Ακόμα και η κακιά μάγισσα των παραμυθιών έχει χάσει την αξιοπιστία της. Όμως τα καινούρια φαντάσματα δεν είναι λιγότερο τρομακτικά: πόλεμοι, τρομοκρατικές επιθέσεις, αρρώστιες, σεισμοί, τσουνάμι, λιμοί, ερημοποίηση… Ο σημερινός κόσμος μεταδίδει στα παιδιά τις αγωνίες του και τα τρομάζει προβάλλοντας καταστροφικές σκηνές. Πώς, λοιπόν, να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας ένα αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας σε έναν αβέβαιο και ανασφαλή κόσμο; Μαθαίνοντάς τους να είναι αισιόδοξα, να βλέπουν δηλαδή μια λύση σε κάθε πρόβλημα, χωρίς να αποθαρρύνονται ή να παραιτούνται. Το βιβλίο αυτό, γραμμένο με τα λόγια των παιδιών και εμπλουτισμένο με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, θα σας δώσει τη δύναμη, παρά τις δυσκολίες, να καλλιεργήσετε στα παιδιά σας την αισιοδοξία, την ελπίδα, την εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και τη θέληση να στοιχηματίσουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Αποκτήστε το δικό σας αντίτυπο από τις Εκδόσεις Πεδίο ΕΔΩ

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα