Μαρμελάδα Ροδάκινο και κεράσι

Μαρμελάδα Ροδάκινο και κεράσι

¨Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν¨ για αυτό και εμείς προετοιμαζόμαστε για το χειμώνα φτιάχνοντας μαρμελάδες με καλοκαιρινά φρούτα!!! Δοκιμάστε τις συνταγές και κλείστε λίγη από τη νοστιμιά των φρούτων στο βαζάκι για να τα γεύεστε όλο το χρόνο.
Μαρμελάδα Ροδάκινο
Υλικά
 • 1 1/2 Ροδάκινα
 • 900 γραμμ. . ζάχαρη
 • Χυμo λεμονιου
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα βάζουμε σε λεκάνη σε στρώσεις, ροδάκινα και ζάχαρη. Προσθέτουμε στη μέση μια φλούδα από λεμόνι και τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα βράζουμε τη μαρμελάδας σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά, μετρώντας από την ώρα από το σημείο βρασμού. Την αφήνουμε ξεσκέπαστη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει εντελώς την ξαναβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιου και βράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά .

Μαρμελάδα κεράσι
Υλικά 
 • 1 κιλό κεράσι
 • 1 κιλό ζάχαρη
 • Χυμό λεμονιου
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κερασάκια μας από τα κοτσάνια και τα κουκούτσια. Τα αλέθουμε στο μούλτι και τα τοποθετούμε σε λεκάνη μαζί με τη ζάχαρη για δυο τρεις ώρες. Βράζουμε ώσπου να δέσει η μαρμελάδα και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιου.

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα