ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ MONTESSORI ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ MONTESSORI ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, όπως σας έχουμε πει, τη Σειρά ” Μαθαίνω Μαθηματικά με το Σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κεντικελένης. Μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη παιδαγωγική μέθοδο με αποτελεσματικά αποτελέσματα διδασκαλίας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους πρώτους τόμους για ηλικίες 3 έως 6 ετών, που καλύπτουν την προσχολική Εκπαίδευση και το Νηπιαγωγείο, στο προηγούμενο άρθρο μας με ένα κλικ ΕΔΩ.

Η επαφή μας με τη Μαθηματικά συνεχίστηκε με την συνεργασία μας με τις Εκδόσεις Κεντικελένης, που μας έδωσαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε τη σειρά και με τους υπόλοιπους τόμους. Οι επόμενοι τόμοι, λοιπόν, καλύπτουν τα παιδιά από την Α΄ μέχρι και την Δ΄ δημοτικού και θα τα οδηγήσουν να γίνουν άριστοι στα μαθηματικά.  Αποτελούν ένα ιδανικό εργαλείο για την εκμάθηση των μαθηματικών και σίγουρα θα βοηθήσουν τα παιδιά να βάλουν γερές βάσεις στην κατάκτηση μαθηματικών ικανοτήτων.

Ευκαιρία να δούμε μαζί  τι περιέχει ο κάθε τόμος. Όπως και στους πρώτους τόμους έτσι και σε αυτούς θα βρείτε πάνω από 100 δραστηριότητες άριστα σχεδιασμένες  και υποστηρικτικό υλικό εκμάθησης που μπορείτε να το εκτυπώσετε και από τη σελίδα των Εκδόσεων.

Αναλυτική ματιά…

Μαθαίνω Μαθηματικά με το Σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης για την Α’ Δημοτικού – 6- 7 ετών

Το παιδί στον τόμο για την Α΄ Δημοτικού θα έχει την ευκαιρία να μάθει τους αριθμούς μέχρι και το 99, τα μήκη, τα σχήματα, την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό και την διαίρεση μέσα από πολλές και διάφορες δραστηριότητες. Επιπλέον, θα το βοηθήσει στη διεργασία της απομνημόνευσης με τη γνώση της αριθμητικής σειράς. Μην ξεχάσετε να βρείτε την αριθμογραμμή στο υποστηρικτικό υλικό που σας παρέχεται δωρεάν στη σελίδα των Εκδόσεων. Η αριθμογραμμή είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να κατανοήσουν τα παιδιά ότι ο επόμενος αριθμός είναι πάντοτε μεγαλύτερος από τον προηγούμενο  και μεταξύ τους χωρίζονται από μια μονάδα.

Μαθαίνω Μαθηματικά με το Σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης για την Β’ Δημοτικού – 7-8 ετών

Στον τόμο για την Β΄ Δημοτικού το παιδί θα συνεχίσει την εκμάθηση των αριθμών αρχικά μέχρι το 100, έπειτα μέχρι το 1000. Θα μάθει για τα μήκη και τις μάζες και θα εμβαθύνει στην πρόσθεση, την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση. Οι δραστηριότητες είναι σύντομες και αποτελεσματικές για να μην χάνουν τα παιδιά τον στόχο τους. Με τη βοήθεια του υποστηρικτικού υλικού το παιδί προσεγγίζει και εφαρμόζει τα στάδια του “συγκεκριμένου” και της ” εικόνας”.

Μαθαίνω Μαθηματικά με το Σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης για την Γ’ Δημοτικού – 8 -9 ετών

Τα Μαθηματικά δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κόπο… γι΄ αυτό τα παιδιά της Γ’ Δημοτικού μέσα από δραστηριότητες διαβαθμισμένης καθοδήγησης θα φτάσουν να μετρούν μέχρι το 10.000. Οι αριθμητικές πράξεις θα γίνονται όλο και πιο εύκολες και θα γινεί και η εισαγωγή στα κλάσματα. Μέσα από τις δραστηριότητες θα έχουν την δυνατότητα να μελετήσουν τα στερεά σώματα και τη συμμετρία.

Μαθαίνω Μαθηματικά με το Σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης για την Δ’ Δημοτικού – 9 – 10 ετών

Ο τελευταίος, προς το παρόν, τόμος της Σειράς αναφέρεται σε παιδιά Δ΄ Δημοτικού και θα συμβάλει στο να εκφράζουν με  λέξεις τη λογική τους σκέψη. Η εκμάθηση των αριθμών θα φτάσει μέχρι το 999.999. Θα συνεχίσουν να ανακαλύπτουν τα μυστικά του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης. Τα κλάσματα και οι δεκαδικοί αριθμοί θα αποτελέσουν ακόμη σημείο γνώσης των παιδιών 9 – 10 ετών. Θα γνωρίσουν ακόμη την περίμετρο, το εμβαδόν, τη γεωμετρία και τα διαγράμματα.

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από το υποστηρικτικό υλικό θα χρειαστείτε ακόμη κάποια υλικά και από την καθημερινή ζωή που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μαθηματικών γνώσεων.

Η Σειρά ¨Μαθαίνω Μαθηματικά με το Σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κεντικελένης είναι ένα εργαλείο στα χέρια του γονιού αλλά και του εκπαιδευτικού που σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Δείτε όλους τους τόμος της σειράς με ένα κλικ ΕΔΩ. Αυτό το διάστημα τρέχει και έκπτωση 10%. Μείνετε συντονισμένοι γιατί σας έχουμε ετοιμάσει κάτι όμορφο σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κεντικελένης.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα