Μαθαίνω τα μυστικά της ζωγραφικής

Μαθαίνω τα μυστικά της ζωγραφικής

Η τέχνη και η ζωγραφική μου κεντρίζουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, ίσως γιατί τελικά δεν πιάνουν καθόλου τα χέρια μου στο σχέδιο. Πάντα προσπαθούσα να διορθώσω λίγο τις ζωγραφιές μου…χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία θα έλεγα. Ανακαλύπτοντας το βιβλίο του Γεράσιμου Μοσχονά ¨Μαθαίνω τα μυστικά της ζωγραφικής¨ δεν έχασα χρόνο να το ξεφυλλίσω και να δοκιμάσω τις τεχνικές και τα βήματα που προτείνει. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μαραθιά.

Το βιβλίο ¨Μαθαίνω τα μυστικά της ζωγραφικής – Από το σημείο έως τη Σύνθεση & Βασικές αρχές ελεύθερου σχεδίου¨ είναι στην ουσία ένα εγχειρίδιο εκμάθησης της Ζωγραφικής τέχνης από το πρώτο μορφολογικό στοιχείο, το Σημείο έως την ολοκληρωμένη Σύνθεση. Στις σελίδες του γίνεται εκτενή αναφορά στις βασικές αρχές του Ελεύθερου Σχεδίου, του Χρώματος, της Φωτοσκίασης, της Προοπτικής, των Αξόνων και άλλων στοιχείων που θα συμβάλλουν στην εξάσκηση σας στο σχέδιο.

Μαζί με στο συγγραφέα θα οδηγηθούμε σε ένα μαγικό ταξίδι ανακάλυψης όλων των απαραίτητων μυστικών που θα αποκαλύψουν στον αναγνώστη, τόσο στον αρχάριο όσο και στον προχωρημένο, τον μοναδικό και ανεπανάληπτο δρόμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα πρόκειται για έναν σαφή και κατανοητό τεχνικό οδηγό, γραμμένο με απλό τρόπο και αναλυτικά παραδείγματα.

Εγώ ξεκίνησα από τα εύκολα, πως να σχεδιάσω ένα κοχύλι με S, εύκολος τρόπος που σίγουρα δεν είχα σκεφτεί. Πολλά στοιχεία βοηθούν ιδιαίτερα και τους μαθητές από τη γνωριμία με τη γραμμή και τα σχήματα έως το πως πρέπει να κρατάμε σωστά το μολύβι. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν και τα τελευταία κεφάλαια που σε βοηθούν να ζωγραφίσεις μια σύνθεση από το μηδέν αλλά και σε εισάγουν στην χαλαρωτική θεραπευτική ζωγραφική.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα