Μαθαίνω μαθηματικά με το σύστημα Montessori

Μαθαίνω μαθηματικά με το σύστημα Montessori

Τα μαθηματικά είναι από τα μαθήματα που μας δυσκόλεψαν αρκετά… έτσι στον μικρότερο μου ανακάλυψα τη Σειρά ” Μαθαίνω Μαθηματικά με το Σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κεντικελένης. Ξεκινήσαμε με τον τόμο για τα προνήπια, που είναι κατάλληλος για παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών και πραγματικά ενθουσιάστηκε με τις ασκήσεις!! Φυσικά έχω ήδη προμηθευτεί τον τόμο για το Νηπιαγωγείο για παιδιά 5 – 6 ετών.

Η μέθοδος είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και συμβάλει στην ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης των μικρών παιδιών. Και στα δυο βιβλία θα βρείτε περισσότερες από 100 δραστηριότητες διαβαθμισμένης δυσκολίας. Η προσέγγιση που ακολουθεί αναπτύσσεται σε τρία στάδια – Στάδιο του συγκεκριμένου : Χρησιμοποιεί συγκεκριμένα αντικείμενα (π.χ. κάρτες, κύβους..) και σταδιακά αντιλαμβάνεται αποτελεσματικά έννοιες όπως ης ποσότητας, του αριθμού.. – Στάδιο της εικόνας: Το παιδί αναπαριστά συμβολικά τις μαθηματικές καταστάσεις και τους αριθμούς, χρησιμοποιώντας σχήματα, ζωγραφιές κ.α. – Το παιδί εισάγεται στις έννοιες των αριθμητικών πράξεων.

Μια αναλυτική ματιά….

Μαθαίνω Μαθηματικά με το Σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης για τα Προνήπια – 3 έως 5 ετών

Το παιδί μέσα από τις δραστηριότητες μαθαίνει να εκφράζει με λέξεις τη μαθηματική του σκέψη: τους αριθμούς (αρχικά μέχρι το 3, το 6, έπειτα μέχρι το 10), τα μήκη και τα γεωμετρικά σχήματα θέτοντας τις βάσεις για να προσεγγίσει την πρόσθεση και την αφαίρεση. Μαθαίνει να χρησιμοποιεί το υποστηρικτικό υλικό – χάρτες υπολογισμού μιας ποσότητας, κάρτες των αριθμών, κύβους, γεωμετρικά σχήματα κ.α. Δείτε το βιβλίο και στη σελίδα των Εκδόσεων με ένα κλικ ΕΔΩ. Θα βρείτε ακόμη επιπλέον υποστηρικτικό υλικό για να το εκτυπώσετε.

Μαθαίνω Μαθηματικά με το Σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης για το Νηπιαγωγείο – 5 έως 6 ετών

Μέσα στις 100 δραστηριότητες του βιβλίου το παιδί του Νηπιαγωγείου θα ανακαλύψει νέες έννοιες, τους αριθμούς- αρχικά μέχρι το 10, το 20, το 99, τα μήκη, τα σχήματα, τη μάζα, την πρόσθεση και την αφαίρεση. Δείτε το βιβλίο και στη σελίδα των Εκδόσεων με ένα κλικ ΕΔΩ. Θα βρείτε ακόμη επιπλέον υποστηρικτικό υλικό για να το εκτυπώσετε με χάρακες αρίθμησης, κάρτες με αριθμούς, κύβους κλπ.

Δείτε όλη τη σειρά των βιβλίων ¨Μαθαίνω Μαθηματικά με το Σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κεντικελένης με ένα κλικ ΕΔΩ

Είμαι η Βούλα, ιδιοκτήτρια Παιδικού Σταθμού και ΚΔΑΠ στα Γρεβενά και η ενασχόλησή μου με την προσχολική εκπαίδευση ξεπερνάει τα 10 χρόνια. Mαμά της Στέλλας, του Δημήτρη και του Απόλλωνα. Και επειδή δεν έχω ησυχία, δεν μου έφταναν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, αποφάσισα να συμμετέχω στη δημιουργία του «Παραμυθοσκόπιου».

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα