Μαθαίνουμε τις μέρες της εβδομάδας παρέα με τη Νερατζούλα!!

Μαθαίνουμε τις μέρες της εβδομάδας παρέα με τη Νερατζούλα!!

Τα πρώτα μας βιβλία για παιδιά φέτος ήταν από τις Εκδόσεις Θύρα.

Το ενδιαφέρον μας κέντρισε ¨Η Νερατζούλα – Οι μέρες της εβδομάδας¨ της Μαρίνας Παλιάκη – Μπόκια. Η ¨Νερατζούλα¨ αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς ¨Μαθαίνω από την Παράδοση¨ όπου θα αξιοποιούνται θησαυροί του παρελθόντος για να μας βοηθήσουν να μάθουμε καλύτερα τον κόσμο γύρω μας. Είναι βέβαιο πως τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πολλά μέσα από ποιήματα, τραγούδια και παραμύθια, κάτι που χρησιμοποιείτε από πολύ παλιά!! Οι ιστορίες και τα τραγούδια των γιαγιάδων μας, λοιπόν, θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να μάθουν και σήμερα τις πρώτες έννοιες.

Στο πρώτο βιβλίο, λοιπόν, της σειράς ¨Μαθαίνω από την παράδοση¨ θα διδαχθούμε τις μέρες τις εβδομάδας. Με το παραδοσιακό ποίημα ¨Η νερατζούλα¨ θα γνωρίσουμε την Κυρά-Βδομάδα και τα παιδιά της. Μαζί τους, προχωρώντας στις μέρες θα φτιάξουμε νόστιμο γλυκό νερατζάκι. Στο βιβλίο βρίσκουμε ακόμη ένα ποίημα για τις μέρες της εβδομάδας και πολλές εύκολες δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση. Με τις δραστηριότητες φυσικά θα εμπεδώσουμε και καλύτερα τις ημέρες. Η εικονογράφηση της Αγγελικής Δελέχα είναι πολύ προσιτή στα μάτια του μικρού αναγνώστη που δεν θα αφήνει τη ¨Νερατζούλα¨ από τα χέρια του!!

Ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο για το σπίτι αλλά και για το σχολείο. Από τα πρώτα μας θέματα στον Παιδικό Σταθμό είναι οι μέρες της εβδομάδας. Ένα τόσο γλυκό ποίημα όπως είναι η Νερατζούλα θα χαραχθεί στις μνήμες των μικρών παιδιών κάνοντας την εκμάθηση πιο εύκολη. Οι δραστηριότητες καλύπτουν μεγάλο εύρος ηλικιών από μικρά παιδιά με απλή ζωγραφική μέχρι και πρώτες τάξεις Δημοτικού όπου καλούνται να γράψουν και να διαβάσουν μόνα τους.

Μπορείτε να αποκτήσετε το βιβλίο ¨Η Νερατζούλα – Οι μέρες της εβδομάδας¨ από τις Εκδόσεις Θύρα ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα