Μάρτιος με Ιώσεις

Μάρτιος με Ιώσεις

Μάρτιο του 2011 έφερα στον κόσμο το Δημήτρη .Αμέσως, πριν καλά καλά περάσει ένας μήνας, εγώ γύρισα στη δουλειά και η Στέλλα μου, τεσσάρων χρονών τότε, στον παιδικό σταθμό . Λόγω της έξαρσης της γρίπης που κυκλοφορεί αυτή την εποχή αρρωστήσαμε και οι δυο . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεταφέρουμε τον ιό στο σπίτι και να κολλήσει ο μικρός μας. Τότε, ξεκίνησε μια μικρή περιπέτεια για όλους μας .

Μετά από επτά ημέρες σε  νοσοκομείο σε άλλη πόλη και εγώ μόνη μου να ταλαιπωρούμαι από τις συνθήκες καθώς και από τις τύψεις, επιστρέψαμε στο σπίτι και τότε άρχισε ο φόβος να μην μου ξανακολλήσει το μωρό . Φόβος που επιβεβαιώθηκε, αφού από εκείνο τον μήνα και για κάθε μήνα ο Δημήτρης ήταν άρρωστος και έπαιρνε αντιβίωση ως και τα 2 πρώτα χρόνια της ζωής του .

Όλη αυτή η ιστορία με έκανε πιο προσεκτική σε θέματα που αφορούν την προστασία μας από ιώσεις και πλέον στο τρίτο μου παιδί είμαι πολύ επιφυλακτική.

Πως μπορούμε λοιπόν να θωρακίσουμε τον οργανισμό και να προστατευτούμε από την Γρίπη ;

Τέσσερα είναι τα βασικά μέτρα πρόληψης από τον ιό της  γρίπης, ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως και για τους εργαζόμενους σε χώρους παροχής Υπηρεσιών Υγείας:

  1. Τήρηση των κανόνων της Υγιεινής των Χεριών, με συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό και επάλειψη με αλκοολούχο αντισηπτικό
  2. Τήρηση των βασικών αρχών υγιεινής, βήχας και φτέρνισμα στο μανίκι ή το μαντίλι σας
  3. Εμβολιασμός έναντι της εποχικής γρίπης
  4. Έγκαιρη λήψη κατάλληλης προφυλακτικής αγωγής. Αφορά κυρίως άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που νοσούν από γρίπη.

https://www.hygeia.gr/ti-prepei-na-gnorizoyme-oloi-mas-gia-ton-io-tis-gripis-h1n1/ © hygeia.gr

Η διατροφή επίσης μπορεί να προσφέρει διάφορες ισχυρές ουσίες που μπορούν να θωρακίζουν τον οργανισμό και να τον καθιστούν ισχυρότερο να αντιμετωπίζει τον ιό της γρίπης

Βέβαια τα εμβόλια, η ξεκούραση, ο καλός ύπνος, η  τακτική σωματική άσκηση είναι επίσης μέτρα, που πρέπει να λαμβάνονται για να ενισχύουμε την άμυνα του οργανισμού μας εναντίον της γρίπης και του κρυολογήματος.

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα