Λευκό πουλί… ένα Graphic Novel από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Λευκό πουλί… ένα Graphic Novel από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το νέο Graphic Novel της R. J. Palacio ¨ Λευκό Πουλί¨ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος σε μετάφραση της Μαρίζα Ντεκάστρο. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω. Μετά το παγκόσμιο best seller Θαύμα, η συγγραφέας μας αφηγείται μια αλησμόνητη ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης, του θάρρους και του ηρωισμού σε καιρό πολέμου. Αναμένεται μάλιστα η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη το φθινόπωρο του 2022 με πρωταγωνίστριες τις Helen Mirren και Gilian Anderson.

Στο ¨Λευκό πουλί¨ ξετυλίγεται η ιστορία του νεαρού Τζούλιαν. Η συγγραφέας μας είχε συστήσει τον ήρωα στο Θαύμα ως τον μεγαλύτερο νταή του σχολείου όπου φοιτούσε ο Όγκι Πούλμαν. Σε μια σχολική εργασία ο Τζούλιαν ζητάει τη βοήθεια της γιαγιάς του.. Η γιαγιά του θα του αφηγηθεί την συγκινητική ιστορία της που θα είναι μια αποκάλυψη για όλους.

Η γιαγιά του, ως νεαρή εβραιοπούλα, έπρεπε να φυγαδευτεί μετά την εισβολή των Ναζί στο σχολείο της. Με τη βοήθεια ενός συμμαθητή της και της οικογένειας του τα κατάφερε. Ο συμμαθητής αυτός ήταν το παιδί που η ίδια και όλοι οι συμμαθητές της περιφρονούσαν και πείραζαν, κάτι που δεν τον σταμάτησε από το να τη βοηθήσει.

¨Πάντα χρειάζεται θάρρος για να είσαι καλός. Εκείνες τις μέρες όμως, μια τέτοια καλοσύνη μπορούσε να σου κοστίσει τα πάντα¨. Ένα ρητό από το βιβλίο που ταιριάζει απόλυτα σε εκείνη την εποχή.

Η έκδοση περιλαμβάνει επίλογο από τη βραβευμένη συγγραφέα και κριτικό Ruth Franklin. Επίσης, στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα πρόσωπα και τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής.

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο του Graphic Novel ¨Λευκό Πουλί¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος ΕΔΩ. Μην ξεχάσετε να δείτε και τους υπόλοιπους τίτλους της R.J Palacio.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα