Κόκκινος σαν ντομάτα … από τις Εκδόσεις Δεσύλλας

Κόκκινος σαν ντομάτα … από τις Εκδόσεις Δεσύλλας

Πρόσφατα ήρθε για χέρια μας ένα πακέτο με ενδιαφέροντα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις ΔεσύλλαςΤο ΄΄Κόκκινος σαν ντομάτα΄΄ είναι ένα βιβλίο για την αυτοαποδοχή και για εμάς που με το παραμικρό ….. κοκκινίζουμε… Η ξένη συγγραφέας Annick Masson έχει γράψει αυτό το βιβλίο και ταυτόχρονα έχει επιμεληθεί και την εικονογράφηση του. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 χρονών και άνω. Στην κατάλληλη περίοδο για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν και να αποδεχθούν τον εαυτό τους, να βρούνε τρόπους για να διαχειρίζονται καταστάσεις και να στηρίζουν τους φίλους τους. Η ιστορία του Όσκαρ και της Σούζι μιλά για την λεκτική βία και το μπούλινγκ. Ζητήματα που προβληματίζουν αρκετά μεγάλο ποσοστό παιδιών. Οφείλουμε ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί να δημιουργούμε παιδιά με ΄΄δυνατή΄΄ φωνή, όπως ακριβώς οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Τα κείμενα σε απλό λόγο που σε συνδυασμό με την εκπληκτική εικονογράφηση οι αναγνώστες μπορούν να ταυτιστούν με τους ήρωες της ιστορίας. Αξίζει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη!

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο…

…Από πολύ μικρός ο Όσκαρ κοκκινίζει …Κοκκινίζει όταν απαγγέλλει ένα ποίημα μπροστά στην τάξη, όταν κάνει βουτιά στην πισίνα, όταν κάθεται δίπλα στη Σούζι, κοκκινίζει ακόμη κι όταν του λένε ότι κοκκινίζει!…

Εάν θέλετε να αποκτήσετε αυτό το βιβλίο επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Εκδοτικού ΕΔΩ ή τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σας.

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

Καλή σας Ανάγνωση!

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα