Κρουαζιέρα Παξοί- Αντίπαξοι

Κρουαζιέρα Παξοί- Αντίπαξοι

Οι καλοκαιρινές Κυριακές είναι ιδανικές για εκδρομές. Έτσι κι εμείς βρεθήκαμε με την οικογένεια μου στην Πάργα. Φτάσαμε στο λιμανάκι και επιβιβαστήκαμε στο καράβι του Κάπτεν χούκ με προορισμό τους Αντίπαξους και τους Παξούς.
Το ταξίδι μας ξεκίνησε στις 10 το πρωί, σχεδόν μετά από μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά φτάσαμε  στους Αντίπαξους. Εκεί σταματήσαμε  ανοιχτά της παραλίας Αρόδου ή αλλιώς Βουτούμι , για περίπου μια ώρα, όπου είχαμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε βουτώντας από τις σκάλες του καραβιού σε βάθος επτά περίπου μέτρων.   Το τοπίο είναι μαγευτικό, ένας φυσικός κόλπος δίπλα στα πολυτελή γιοτ του διεθνούς jet set μέσα στα απίστευτα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, που είναι μοναδικά στη Μεσόγειο.
Στη συνέχεια, περνώντας από τις νησίδες Μογγονήσι και Καλτσονήσι όπου βρίσκονται οι μικρές σπηλιές που οι Παξινοί αποκαλούν ΓΡΑΒΕΣ, κατευθυνθήκαμε προς τους Παξούς. Εκεί σταματήσαμε για βουτιά στις μοναδικές Μπλέ σπηλιές.
Το μεσημεράκι βρεθήκαμε  στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού, τον Γάιο. Εκεί είχαμε την  ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον τόπο για περίπου δυόμιση με τρείς ώρες. Στον Γάιο υπάρχουν πολλά όμορφα ταβερνάκια με νόστιμα εδέσματα και μαγαζάκια με παραδοσιακά προιόντα και σουβενίρ.
Αυτός ο λιλιπούτειος παράδεισος είναι έντονα χαρακτηριστικός των Επτανήσων. Μια ημερήσια εκδρομή  που θα μείνει ανεξίτηλη  στη μνήμη μας. Επιστρέψαμε στην Πάργα αργά το απόγευμα γεμάτοι όμορφες εικόνες.
Σας προτείνουμε την κρουαζιέρα για Παξούς αν οι διακοπές σας, σας οδηγήσουν προς την Πάργα.

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα