
Κινέζικο αλα Ελληνικά
Μια εύκολη συνταγή που κερδίζει ακόμη και τα παιδιά που δυσκολεύονται να βάλουν τα λαχανικά στη διατροφή τους.
- 1 συσκευασία Noodles
- 3 πιπεριές (κόκκινη κίτρινη πράσινη)
- 1 κομμάτι στήθος κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 πορτοκάλια
- Κάρι
- Σως σόγιας
Καβουρδίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το κοτόπουλο μαζί με τις ψιλοκομμένες πιπεριές μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα στυμμένα πορτοκάλια, τη σώς σόγιας, το μέλι, το κάρι και τα αλέθουμε ώστε να γίνουν ένα σώμα. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι όπου υπάρχουν το κοτόπουλο και οι πιπεριές και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε μέσα σε βραστό νερό τα Noodles να βράσουν για λίγα λεπτά. Έπειτα βάζουμε τα Noodles στο βαθύ τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε καλαμπόκι και κολοκυθάκι.
Συνήθως στα κινεζικά φαγητά υπερισχύει η πάπια… εμείς προσθέτουμε κοτόπουλου και αυτό είναι ένας από τους λόγους που ονομάζετε Κινέζικο αλα Ελληνικά !!