
Καστανόσουπα Βελουτέ
Η καστανόσουπα βελουτέ είναι η αγαπημένη μας χειμωνιάτικη συνταγή. Μια ιδιαίτερη σούπα που τη σερβίρουν σε σαλέ και σε χιονοδρομικά κέντρα.
Το βασικό υλικό, είναι φυσικά τα καστανα. Αν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε τα κάστανα, υπάρχουν έτοιμα καθαρισμένα σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Είναι προμαγειρεμένα και συσκευασμένα σε πακέτο.
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 500 γρ.βρασμένα και ξεφλουδισμένα κάστανα
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 5 μεγαλες Πατατες
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κρασοπότηρο κονιάκ
- αλάτι και πιπέρι
- Ζωμο λαχανικων
Εκτέλεση
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά. Κρατάμε το ζωμό απο τις πατατες και ρίχνουμε μέσα τον κύβο λαχανικών.
Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το πράσο, τις πατατες ,το καρότο και το σέλερι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα ή μεταφέρουμε τη σούπα σε μπλέντερ και πολτοποιούμε εκεί.
Επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ένα καστανο στη μέση του πιάτου.
Καλή σας όρεξη!!!