Καλύτερα να σ’ έλεγαν Λισσάβω… Εκδόσεις Ψυχογιός

Καλύτερα να σ’ έλεγαν Λισσάβω… Εκδόσεις Ψυχογιός

Η Σοφία Δημοπούλου με οδηγό της το παραδοσιακό τραγούδι ¨Της Λισσάβως¨ μας μεταφέρει από την Τουρκοκρατία στην ελεύθερη Ελλάδα. Το ¨Καλύτερα να σ’ έλεγαν Λισσάβω¨ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Είναι ένα μυθιστόρημα για τις περιπέτειες της χώρας μας, τον έρωτα και τη φιλία όπως διαμορφώνονται μέσα στο χρόνο.

Η συγγραφέας από την εισαγωγή μας δίνει το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, μας παραθέτει γλωσσικούς και τοπικούς ιδιωματισμούς για να μας φέρει πιο κοντά στην περιοχή και το χρόνο όπου εξελίσσονται όσα θα μας εξιστορήσει. Γνωρίζουμε το Νάσιο και τη Λισσάβω από όταν ακόμη ήταν μικρά παιδιά. Παρακολουθούμε την φιλία τους που μεταμορφώνεται σε έρωτας. Ένας έρωτας που προσπαθεί να μείνει ζωντανός μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Μια συγκινητική ιστορία που πλημυρίζει από ήθη, έθιμα και κοινωνικοπολιτικά στοιχεία της εποχής.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Ο Νάσιος και η Λισσάβω μεγαλώνουν στο Νησί, ένα χωριό του Ρουμλουκιού, του Ρωμιότοπου της Ημαθίας, κοντά στη λίμνη των Γιαννιτσών. Η ιστορία τους ξεκινά το 1911, όταν ακόμα ο τόπος τους είναι υπόδουλος στους Τούρκους.
Τα δυο παιδιά θα ζήσουν μαζί τη μετάβαση από την Τουρκοκρατία στην ελεύθερη Ελλάδα, αλλά οι κρατούσες κοινωνικές αντιλήψεις και ένας κυκεώνας γεγονότων σύντομα θα τους χωρίσουν, όταν ο έρωτας φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι. Ούτε η ξενιτιά, ούτε οι πόλεμοι, ούτε οι προσωπικοί λαβύρινθοι, ούτε ακόμα κι αυτή η φυλακή δεν καταφέρνουν να σταματήσουν την επιθυμία και το όνειρο. Κι όταν τα χρόνια περνούν κι η Λισσάβω γίνεται Λίζα, ο Νάσιος αντιλαμβάνεται πως όλα έχουν αλλάξει· τόποι, ιδέες, πολιτική, ήθη, χαρακτήρες. Και με όλα τα μυστικά που τον βαραίνουν, το όνειρό του είναι να ενωθεί μαζί της, έστω και αργά.


Πώς θα καταφέρει να σταθεί όμως εμπρός της αγνός έπειτα από όσα τον έχουν στιγματίσει; Πότε θα καταφέρει να αφομοιώσει μέσα του το μυστικό που μόνο εκείνος κατέχει;


Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, τη φιλία, τη δύναμη μιας ιδέας, την περιπέτεια, όχι μόνο δυο εραστών, αλλά και μιας χώρας, της Ελλάδας, μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Αποκτήστε το δικό σας αντίτυπο του μυθιστορήματος ¨Καλύτερα να σ’ έλεγαν Λισσάβω¨ της Σοφίας Δημοπούλου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα