Καλοί λύκοι…..στα αγαπημένα μας παραμύθια!!

Καλοί λύκοι…..στα αγαπημένα μας παραμύθια!!

Δεν ξέρω για τα δικά σας παιδάκια, εμείς πάντως τους λύκους τους αγαπάμε, δεν τους φοβόμαστε καθόλου….. τον έχει απομυθοποιήσει σε τέτοιο βαθμό που η αλήθεια είναι ότι φοβάται ένα ποντικάκι αλλά το λύκο ποτέ…. Γιατί να τον φοβάται άλλωστε; όπως μου απάντησε μια φορά πεινούσε και ήθελε να φάει την Κοκκινοσκουφίτσα….. Εκτός από τα κλασικά παραμύθια, όπου ο λύκος είναι κακός και πάντα κάποιον θέλει να φάει κατσικάκια, γουρουνάκια, κοριτσάκια με κόκκινα σκουφάκια… εμείς στη βιβλιοθήκη μας έχουμε παραμύθια που ο λύκος είναι καλός και τελικά μάλλον παρεξηγημένος!!!

Από τα πρώτα του βιβλία, δώρο στη βάπτιση του, όπου τελικά έγινε και ένα από τα αγαπημένα του (και πολύ αγαπημένο της μαμάς) είναι το πασίγνωστο best seller Τα τρία μικρά λυκάκια¨ του Ευγένιου Τριβιζά που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Το βιβλίο είναι μια αστεία ιστορία, μια παρωδική μεταγραφή του παραμυθιού ¨Τα τρία γουρουνάκια¨που στην ουσία σπάει το στερεότυπο του κακού λύκου και μας δείχνει ότι τα πράγματα έχουν και άλλη οπτική, ο καλός και ο κακός είναι έννοιες που εμπλέκονται, εδώ οι καλοί είναι τα μικρά λυκάκια που θέλουν να χτίσουν το σπίτι τους για να προφυλαχθούν από το ύπουλο κακό γουρούνι. Η αριστοτεχνική γραφή του Τριβιζά κρατά καθηλωμένο το παιδί ( το δικό μας το έχει μάθει απ’ έξω) αλλά και τον ενήλικα αναγνώστη που δεν χορταίνει να το διαβάζει!! Αν δεν το έχετε διαβάσει σας το προτείνω ανεπιφύλακτα….

Πολύ επιτυχημένη είναι και η σειρά εικονογραφημένων βιβλίων των Εκδόσεων Παπαδόπουλος ¨Ο Λύκος Ζαχαρίας¨. Η σειρά είναι της Lallemand Orianne σε εικονογράφηση της Thuillier Eleonore και απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Εμείς στη συλλογή μου έχουμε δύο από τα βιβλία του αλλά στο σχολείο έχουμε τα περισσότερα βιβλία της σειρά και είναι από τα πολύ αγαπημένα όλων σχεδόν των παιδιών. Ήρωας, ο ομότιτλος γλυκός, καλό, παιχνιδιάρης, λίγο φοβιτσιάρης λύκος Ζαχαρίας που με τις περιπέτειες του μαγεύει τα παιδιά και μας έχει κάνει να αγαπήσουμε τους λύκους. Πότε μας ταξιδεύει στο διάστημα ή στη χώρα των παραμυθιών, άλλες φορές θέλει να αλλάξει χρώμα ή να γίνει σούπερ ήρωας, κάποιες μέρες βαριέται να περπατάει και άλλες θέλει να είναι πάτα πρώτος……. οι περιπέτειες του αθώες και χιουμοριστικές πραγματεύονται καθημερινά θέματα των παιδιών που μπορούν ακόμη και να δώσουν λύσεις μέσα από τις λυκοϊστορίες!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα