Καλοί και κακοί… της Δρ. Ντολτό

Καλοί και κακοί… της Δρ. Ντολτό

Στις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Μίνωας συναντούμε τον νέο τίτλο της αγαπημένης σειράς Τόσο Απλά. Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό παρουσιάζει τον νέο τίτλο Καλοί ή Κακοί και θίγει εύστοχα ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω.

Η Δρ. Ντολτό με μικρές ιστορίες και παραδείγματα από την καθημερινή ζωή των παιδιών και τη συνύπαρξη τους με τους μεγάλους ή με άλλα παιδιά προσπαθεί να δείξει ότι κανείς δεν είναι μόνο καλός ή κακός και όλοι μας κάνουμε και καλά αλλά και κακά πράγματα. Με το δικό της τρόπο η παιδίατρος δικαιολογεί τυχόν ¨κακές¨ συμπεριφορές των παιδιών. Όπως για παράδειγμα ένα παιδί που δεν θέλει να χαιρετήσει ή να μοιραστεί το παιχνίδι του, σχεδόν πάντα οι μεγάλοι θα το πουν ¨κακό¨ παιδί χωρίς να ψάξουν να βρουν τους λόγους για τη συμπεριφορά του. Η εικονογράφηση βοηθάει ακόμη και τον αναγνώστη που ακόμη δεν έχει αρχίσει να διαβάζει να κατανοήσει το κείμενο και να μπει καλύτερα στην ιστορία της κάθε σελίδας. Extra tip το πραγματικό περιστατικό που δίνει η γιατρός στο τέλος του βιβλίου.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της
για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο
όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα
καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε
».

Κανείς δεν είναι μόνο καλός ή μόνο κακός.
Όλοι κάνουμε καλά ή κακά πράγματα,
συχνά, μάλιστα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε.
Εξαρτάται από τη στιγμή …
Τόσο απλά!

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο από τις Εκδόσεις Μίνωας ΕΔΩ

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα