Κάρτα για τη μαμά

Κάρτα για τη μαμά

Κάθε χρόνο την εβδομάδα πριν τη γιορτή της Μητέρας στον Παιδικό ασχολούμαστε πυρετωδών με το δώρο που τα παιδάκια μας θα προσφέρουν στις μαμάδες τους….. Φέτος, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι εύκολο, φτιαγμένο με αγάπη από τα παιδάκια, ένα καδράκι για να θυμίζεει στην κάθε μανούλα πόσο την αγαπάει το μικρό της. Η κατασκευή είναι πολύ εύκολη και με απλά υλικά και μπορείτε να την κάνετε άνετα στο σπίτι.

Η αρχική ιδέα ήταν, μέσα στο πλαίσιο της κορνίζας να ζωγραφίσουμε το πορτραίτο της μαμάς μας, και πραγματικά στα μεγάλα παιδιά βγήκε πολύ όμορφο. Στα μικρότερα παιδιά, καθότι λάτρης των τυπωμάτων, κάναμε τύπωμα της παλάμης μας και στολίσαμε το πλαίσιο της κορνίζας με δακτυλοτυπώματα……. Φυσικά πίσω από κάθε κορνίζα κολλήσαμε έμ=να ποίημα για τη μαμά μας.

Για την κορνίζα θα χρειαστούμε:

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 59870509_420744372077966_3450243955835273216_n.jpg
 • Κάνσον ή χαρτί Α4 στο χρώμα που επιθυμούμε
 • Λευκό Κάνσον
 • Τέμπερες
 • Κόλλα
 • Ψαλίδι
 • Ξυλομπογιές
 • Σπάγκο ή σύρμα πίπας

Οδηγίες: Διπλώνουμε το Α4 στη μέση και κόβουμε ένα ορθογώνιο πλαίσιο 10Χ15 για να δημιουργήσουμε το πλαίσιο της κορνίζας. Κόβουμε επίσης ένα ορθογώνιο 10Χ15 στο λευκό κάνσον, πάνω στο οποίο το παιδί είτε θα ζωγραφίσει το πορτραίτο της μαμάς είτε θα κάνει τύπωμα με την παλάμη του. Κολλάμε το λευκό κομμάτι στο εσωτερικό της κορνίζας μας και δεν ξεχνάμε να κολλήσουμε πίσω σπάγκο ή σύρμα πίπας για να μπορούμε να την κρεμάσουμε….

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μανούλες!!!!!

Και μην ξεχνάτε να τους προσφέρετε μια καρτούλα ή ζωγραφιά από τα χεράκια σας…είναι το πιο γλυκό ενθύμιο…

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα