Ιστορίες για γενναία κορίτσια από την Ελληνική Μυθολογία

Ιστορίες για γενναία κορίτσια από την Ελληνική Μυθολογία

Στην Ελληνική Μυθολογία έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία, σας το έχω ξανά πει άλλωστε. Μαζί με τον μικρό, ξανά θυμόμαστε ή μαθαίνουμε και εμείς στοιχεία της μυθολογίας που μας είχαν ξεφύγει. Οι Εκδόσεις Ψυχογιός μας προμήθευσαν με το νέο βιβλίο  ¨Ιστορίες για γενναία κορίτσια από την Ελληνική Μυθολογία¨ σε μετάφραση της Θεοδώρας Δαρβίρη. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω και μας συστήνει 10 κορίτσια της Ελληνικής Μυθολογίας, που κατάφεραν οι ιστορίες τους να ακούγονται για χιλιάδες χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι ο μικρός μόλις είδε ότι το βιβλίο αναφέρεται σε κορίτσια θεώρησε ότι δεν είναι για αυτόν αλλά φυσικά δεν μπορούσε να αντισταθεί σε μυθολογικές ιστορίες… Από το ξεφύλλισμα φτάσαμε στο να το διαβάζουμε για πολλά βράδια, μια με δυο ιστορίες κάθε βράδυ και γνωρίσαμε την Γαία, την Ψυχή, την Αταλάντη και την Δάφνη που δεν τις ξέραμε προς στιγμήν.  Ταυτόχρονα θυμηθήκαμε  την Αθηνά, την Μάγισσα Κίρκη, την Άρτεμη, τη Δήμητρα με την Περσεφόνη αλλά και την γυναίκα του Οδυσσέα, Πηνελόπη και μάθαμε πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή τους.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Αυτή η συλλογή είναι ένας ύμνος σε δέκα ηρωίδες της ελληνικής μυθολογίας, από τη μάγισσα Κίρκη ως την ελαφροπόδαρη Αταλάντη∙ από τη σοφή Αθηνά ως τη θαρραλέα και ατρόμητη Ψυχή. Οι ιστορίες τους, γεμάτες δράση και τόλμη, όμορφη εικονογράφηση
και γλαφυρή απόδοση, ζωντανεύουν αυτές τις γενναίες και απίθανες ηρωίδες και τις συστήνουν στους μικρούς αναγνώστες με μια σύγχρονη ματιά.

Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για την παιδική σας βιβλιοθήκη. Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο του βιβλίου ¨Ιστορίες για γενναία κορίτσια από την Ελληνική Μυθολογία¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με ένα κλικ ΕΔΩ καθώς και στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα