Ιδέες για κατασκευές με διαφορά υλικά.

Ιδέες για κατασκευές με διαφορά υλικά.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι μας .Έτσι μας ήρθε η όρεξη να κάνουμε κάποιες κατασκευές που θέλουμε να τις μοιραστούμε μαζί σας!!!

Για τα ξύλινα δεντράκια είχαν απομείνει κομμάτια από ξυλα, τα ένωσα όλα μαζί με βίδες από το μεγαλύτερο στο μικρότερο. Μετά σχεδίασα από χαρτόνι κάνσον ένα χρυσό αστέρι και το στερέωσα στην κορυφή. Με τη βοήθεια των παιδιών μου , κάναμε τα δάχτυλο τυπώματα τους πάνω στα κλαδιά .Και έτοιμη η κατασκευή μας !

Η επόμενη κατασκευή είναι με ένα ξύλο . Παίρνεις λοιπόν ένα ξύλο, το βάφεις με σπρέι ότι χρώμα θέλεις ,(εγώ διάλεξα το χρυσο ) και πάνω με κόλα σιλικόνης, κόλλησα ότι μου περίσσευε από αλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια που δεν τα χρειαζόμουν .Έτοιμο και το ξύλο !

Το κερί. Υλικά που θα χρειαστούμε … ένα κερί ένα κουτάλι μια χριστουγεννιάτικη χαρτοπετσέτα και έναν αναπτήρα .Ζεστάνεις το πίσω ήμερος του κουταλιού με τον αναπτήρα , κόβεις το σχέδιο από τη χαρτοπετσέτα .Τοποθετείς τη χαρτοπετσέτα στο σημείο του κεριού που θήλεις να είναι το σχέδιο και με το καυτό μέρος του κουταλιού πιέζεις τη χαρτοπετσέτα στις άκρες για να κολλήσει . Και έτοιμο!!!!

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα