Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι!

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι!

Δύο αδέρφια, ο Νικόλας και η Ευτυχία, λατρεύουν το χειμώνα. Κάθε βράδυ περιμένουν με ανυπομονησία να χιονίσει. Περίμεναν πολλά βράδια, ώσπου, επιτέλους χιόνισε. Τότε, αποφασίζουν να βάλουν μία χιονονιφάδα σε ένα γυάλινο βάζο και έπειτα στο ψυγείο. Πώς, όμως καταφέρνουν να κάνουν τη μικρή χιονονιφάδα να αγαπήσει το καλοκαίρι;

Ένα παραμύθι που καταφέρνει να διδάξει στα παιδιά πως ό, τι αγαπάς δεν πρέπει να το φυλακίζεις. Με μοναδικό τρόπο παρουσιάζει την έννοια του αποχωρισμού. Βοηθά να καταλάβουν ότι τα δεδομένα στη ζωή αλλάζουν και πως ο σεβασμός προς τους άλλους και τη φύση, αλλά και προς τον ίδιο μας τον εαυτό, έχει τεράστια σημασία.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ και έχει γραφτεί από τον Χρήστο Δασκαλάκη. Η Ντανιέλα Σταματιάδη έχει αναλάβει την υπέροχη εικονογράφηση του παραμυθιού.

“Να την κλείσουμε σε ένα κουτάκι , να την κρατήσουμε για πάντα κοντά μας, στο ψυγείο.”

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα