Η φωνή των δέντρων

Η φωνή των δέντρων

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο “η φωνή των δέντρων”, ένα παιδικό μυθιστόρημα, που μας κέντρισε το ενδιαφέρον!

Η Μαρία είναι έντεκα χρονών κι αναγκάζεται να ζήσει με την  οικογένειά της στα βουνά, αφού η πόλη της πλήττεται από μια οικολογική καταστροφή. Η ζωή στη φύση δυσκολεύει τη μικρή Μαρία, ταυτόχρονα, όμως τη συναρπάζει κιόλας καθώς ανακαλύπτει πως μπορεί να συνομιλεί με δέντρα και φυτά!

Το εντεκάχρονο κορίτσι νιώθει, πια, σεβασμό και θαυμασμό για τον κόσμο του δάσους, καθώς μαθαίνει τα μυστικά της φύσης. Παράλληλα, αντιλαμβάνεται πως πολλές από τις πράξεις των ανθρώπων έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες της φύσης. Πλέον η εντεκάχρονη Μαρία νιώθει κομμάτι του δάσους κι έτσι αποφασίζει να αναλάβει μια πολύ κρίσιμη αποστολή…

Θα τα καταφέρει;

 

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα