Η νεραϊδο- αμαζόνα η Μυρτιά

Η νεραϊδο- αμαζόνα η Μυρτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένα πολύ όμορφο κορίτσι, με μακριά, ξανθά μαλλιά! Το κορίτσι αυτό, η Μυρτιά ήταν αρχηγός των Νεραϊδο- Αμαζόνων και προστάτιδα του Δάσους των Μυστικών! Μια μέρα χάθηκε από το χωριό της το πετράδι της καλοσύνης… Με θάρρος η μικρή αμαζόνα, χωρίς να το βάλει κάτω ούτε λεπτό, κατάφερε να βρει το πολύτιμο πετράδι και το επέστρεψε στο Βασίλειο των Αμαζόνων!

Ένα παραμύθι πολύ διαφορετικό από τ’ άλλα… Γράφτηκε για τη Μυρτώ… Τη Μυρτώ, που τη γνωρίσαμε, όχι γιατί έγραψε καλά στις πανελλήνιες ή γιατί έκανε κάτι σπουδαίο…αλλά γιατί κακοποιήθηκε σε παραλία της Πάρου και σώθηκε από θαύμα! Σαν ηρωίδα, λοιπόν, όπως στα παραμύθια παλεύει, καθημερινά, για να κατακτήσει τα “δεδομένα” σε μας…

Στα 22 της η Μυρτώ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Ρωσία…σε ένα ειδικό κέντρο… Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο γράφτηκε και το βιβλίο από τη συγγραφέα Εύα Πετροπούλου – Λιανού… Για να συγκεντρωθούν χρήματα για το ταξίδι αυτό!!

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα