“Η Κίτρινη σημαδούρα” & “Καλοκαίρι! Ήλιος! Θάλασσα!”

“Η Κίτρινη σημαδούρα” & “Καλοκαίρι! Ήλιος! Θάλασσα!”

Μια νέα συνεργασία ξεκινά γι το blog μας. Οι Εκδόσεις Ηλίβατον αποτελείται απ’ ξεχωριστά και πολύ ενδιαφέροντα βιβλία. Ειδικά, η παιδική σειρά είναι αυτή που μας εντυπωσίασε. Εν όψει καλοκαιριού, ο εκδοτικός κυκλοφόρησε το παραμύθι “Η Κίτρινη Σημαδούρα” της Θεοδώρας Κατσιφή και ένα βιβλίο για δημιουργική απασχόληση “Καλοκαίρι! Ήλιος! Θάλασσα!” των Γεωργία Τσάκωνα & Παυλίνα Αλεξανδροπούλου. Είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των 4+ ετών και σίγουρα θίγει ζητήματα του καλοκαιριού όπως η ασφαλή κολύμβηση. Η θάλασσα μπορεί να είναι η αγαπημένη όλων αλλά κρύβει κινδύνους, ειδικά, για τα παιδιά που προχωράνε στα βαθιά.

Πιο αναλυτικά, στην “Κίτρινη Σημαδούρα”, η Βασιλού κάνει τις βουτιές της σε ένα πολύ όμορφο μέρος με τν οικογένεια της. Παρά την άρνηση των γονιών της εκείνη επιθυμεί να φτάσει στην κίτρινη σημαδούρα που βρίσκεται στα βαθιά της Θάλασσας…… Και δεν την σταματά τίποτα! Ένα βιβλίο, μοναδικό, για την χώρα μας που μιλα για την ασφαλή κολύμβηση. Περιγράφει με ρεαλισμό την τόλμη και την άγνοια του κινδύνου των μικρών παιδιών. Η ακραία συμπεριφορά μας στ θάλασσα μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους. Από την άλλη πλευρά η συγγραφέας παρουσιάζει και την ψύχραιμη στάση των γονέων προς την κόρη για να φτάσει στον στόχο της. Πάντα με τις συμβουλές και την καθοδήγηση τους.

Απ’ την άλλη πλευρά, και σε συνδυασμό με την “Κίτρινη Σημαδούρα”, το βιβλίο “Καλοκαίρι! Ήλιος! Θάλασσα!” αποτελείται από δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά άνω των 5 ετών με καλοκαιρινά και θαλασσινά θέματα. Χειροτεχνίες, κατασκευές, κουίζ είναι λίγα απ’ αυτά που θα βρείτε στο εσωτερικό του. Αξίζει να το έχετε μαζί σας στην παραλία, σε μια στιγμή ξεκούρασης.

Εάν θέλετε και εσείς να αποκτήσετε ένα αντίτυπο, επισκεφθείτε το προφίλ τους στο Instagram Elevaton Publications.

Καλές Διακοπές!!!

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα