Η ιστορία των Εφευρέσεων από τις Εκδόσεις Μίνωα

Η ιστορία των Εφευρέσεων από τις Εκδόσεις Μίνωα

Η Ιστορία των Εφευρέσεων – Το πρώτο μου βιβλό για τις εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο είναι το νέο παιδικό βιβλίο της σειράς Μαθαίνω τον κόσμο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 8 ετών. Προσωπικά καταλληλότερη ηλικία είναι προνήπια και πάνω. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που μιλάει στον μικρό αναγνώστη για τις εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο και διευκόλυναν την ζωή μας.

Με κατανοητό κείμενο, χωρίς πολλές αναλύσεις, δύσκολες ορολογίες και με όμορφη εικονογράφηση ξεκινάει μια ιστορική αναδρομή από την Εφεύρεση του Τροχού. Έτσι, λοιπόν, από το 3500 π.Χ. θα οδηγηθούμε στην σημερινή εποχή με την Εφεύρεση του Διαδικτύου. Μαθαίνουμε πως δημιουργήθηκαν πράγματα που εμείς σήμερα θεωρούμε αυτονόητα όπως το ρολόι, το τρένο, το αυτοκίνητο, το πλαστικό κλπ…. Οι εφευρέσεις είναι με ανάλογη χρονολογική σειρά. Αγγίζει ακόμη και ευαίσθητα ερωτήματα όπως είναι η Εφεύρεση των πυρηνικών όπλων με αποτέλεσμα συζήτηση γύρω από τον πόλεμο. Απόλυτα ταιριαστό με την εποχή που διανύουμε είναι και η Εφεύρεση των Εμβολίων το 1798 και πόσο αυτά βοηθούν στο να παραμείνουμε υγιείς. Πολύ βοηθητικό και το γλωσσάρι στο τέλος του βιβλίου γιατί σίγουρα κανένα παιδί (….και αρκετοί μεγάλοι) δεν γνωρίζουν τον Δρόμο του μεταξιού ή τι είναι τα πιστόνια.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο:

Ετοιμάσου για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο στο οποίο θα μάθεις για μερικές από τις σημαντικότερες εφευρέσεις όλων των εποχών. Ανέβα στον τροχό, προσανατολίσου με την πυξίδα, άναψε τα φώτα και παρακολούθησε τον κόσμο να αποκτά νέες δυνατότητες με τη βοήθεια της ατμομηχανής. Μάθε για όλες τις εφευρέσεις που άλλαξαν την πορεία της ανθρωπότητας!

Αποκτήστε το δικό σας αντίτυπο ΕΔΩ. Στην ίδια σειρά από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί Η ιστορία της ζωής – Το πρώτο μου βιβλίο για την εξέλιξη.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα