Η εμπιστοσύνη!

Η εμπιστοσύνη!

Εμπιστοσύνη! Λέξη με δύσκολη έννοια…ειδικά, όταν πρόκειται να την εξηγήσει κανείς σε παιδιά! Η Κατρίν Ντολτό, μέσα από το παραμύθι της “Η εμπιστοσύνη”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, πραγματεύεται άψογα το συγκεκριμένο θέμα!

Σύμφωνα με την ίδια, η εμπιστοσύνη είναι ένα πολύ σπουδαίο συναίσθημα κι όταν εμπιστευόμαστε κάποιον μπορούμε να μοιραστούμε μαζί του ανησυχίες, φόβους και όνειρα. Μέσα από το παραμύθι της και την υπέροχη εικονογράφησή του εξηγεί στο παιδί πόσο σημαντικό είναι να εμπιστευόμαστε κάποιον, αφού έτσι οι φόβοι μας φεύγουν μακρυά και πάντα υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος δίπλα μας για να στηρίξει.

Το συγκεκριμένο παραμύθι ανήκει στη σειρά “Τόσο Απλά” κι απευθύνεται σε παιδιά και γονείς. Εκφράζει με όμορφο τρόπο τον κόσμο των παιδιών κι όσα τα απασχολούν .

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα