Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι

Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι

¨Η Γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι¨ της Παμ Τζενόφ είναι ένα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Το διάβασα μέσα στο καλοκαίρι και οι ¨εικόνες¨ του μένουν χαραγμένες στη μνήμη μου. Η ιστορία μας μεταφέρει στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Πολωνία και πραγματεύεται μια συγκινητική ιστορία φιλίας μέσα στα γκέτο της Κρακοβίας. Μια ιστορία ανάμεσα σε δύο κορίτσια που ήρθαν κοντά μέσα στην πυρά του πολέμου και μαζί προσπαθούν να μείνουν ζωντανές αλλά και να σώσουν ανθρώπινες ζωές κάτω από το βλέμμα τον Ναζί. Μια συγκλονιστική ιστορία με ένα ανατρεπτικό τέλος που σας  συνιστώ να διαβάσετε ειδικά αν σας αρέσουν τα μυθιστορήματα με ιστορική βάση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΚΡΑΚΟΒΙΑ, 1942

Η Σάντι Γκολτ είναι δεκαοχτώ χρονών και ζει με τους γονείς της μέσα στον τρόμο του γκέτο της Κρακοβίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν οι ναζί εκκενώνουν το γκέτο, η Σάντι και η έγκυος μητέρα της αναγκάζονται να καταφύγουν στους υπονόμους που εκτείνονται κάτω από την πόλη. Κάποια μέρα η Σάντι βλέπει μέσα από μια σχάρα ένα κορίτσι στην ηλικία της να κρατάει ένα μπουκέτο λουλούδια.

Η Έλλα Στέπανεκ είναι μια εύπορη Πολωνή που ζει μαζί με τη μητριά της, η οποία έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τους Γερμανούς κατακτητές. Οι φίλες της την περιφρονούν και νοσταλγεί τον αρραβωνιαστικό της που λείπει στον πόλεμο, έτσι μες στη μοναξιά της συνηθίζει να περιδιαβαίνει στους δρόμους της Κρακοβίας. Όταν πάει για ένα θέλημα στην αγορά, αντιλαμβάνεται κάτι να κινείται κάτω από τη σχάρα του δρόμου. Η Έλλα αποφασίζει να βοη­θήσει τη Σάντι, και ένας δεσμός αρχίζει να σχηματίζεται ανάμεσα στις δύο κοπέλες. Καθώς, όμως, οι κίνδυνοι του πολέμου αρχίζουν να τις απειλούν όλο και περισσότερο, οι ζωές τους αλλάζουν δραματικά και οι ίδιες έρχονται αντιμέτωπες με τον θάνατο…

Μπορείτε να αποκτήσετε και εσείς το δικό σας αντίτυπο του βιβλίου ¨Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας  ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα