Η βία κάνει κακό… της Δρ Κατριν Ντολτό

Η βία κάνει κακό… της Δρ Κατριν Ντολτό

Οι Εκδόσεις Μίνωας μας παρουσιάζουν το βιβλίο ¨Η Βία κάνει κακό¨, που αποτελεί τον νέο τίτλο της αγαπημένης σειράς ¨Τόσο Απλά¨ της Δρ. Κατρίν Ντολτό. Την Δρ. Κατ την έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει από τα προηγούμενα βιβλία της, όπου με την πολύτιμη βοήθεια της συνεργάτιδας της Κολίν Φορ – Πουαρέ μοιράζονται τις γνώσεις τους για την παιδική ηλικία. Απευθυνόμενοι στα ίδια τα παιδιά, σαν να τα έχει η μπροστά της θίγει θέματα που απασχολούν άμεσα την καθημερινότητα των παιδιών. Προβληματισμοί τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων θα βρουν απαντήσεις μέσα στις σελίδες των βιβλίων της. Η βία και οι εκρήξεις θυμού είναι σύνηθες στις μικρές ηλικίες και τα παιδιά αντιδρούν με συμπεριφορές που δεν μπορούν να εξηγήσουν. Το σημαντικότερο για να ξεπεράσουμε τη βία είναι να την κατανοήσουμε και να συζητήσουμε γι’ αυτό με κάποιον μεγάλο που εμπιστευόμαστε. Αν διαχειριστούμε τα ξεσπάσματα αυτά μπορούν να οδηγήσουν ακόμη σε σπουδαίες φιλίες. Μέσα στο βιβλίο το παιδί θα βρει και τρόπους για να εκτονωθεί και να αποφύγει τα βίαια ξεσπάσματα, όπως αθλητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της
για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο
όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα
καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε εκρήξεις βίας.
Ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε
είναι να μιλάμε γι’ αυτές.
Τόσο απλά!

Μπορείτε να δείτε και τις παρουσιάσεις στο blog μας των προηγούμενων βιβλίων της σειράς ¨Τόσο Απλά¨ με ένα κλικ στον κάθε τίτλο.   ¨Οι Οθόνες¨, ¨Κορίτσια και αγόρια¨, ¨Σέβομαι το σώμα μου¨, ¨Καλοί και κακοί¨.

Φυσικά, μην ξεχάσετε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο του βιβλίου  ¨Η βία κάνει κακό¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας με ένα κλικ ΕΔΩ. Αν δεν έχετε αρχίσει να διαβάζεται τη σειρά είναι η καλύτερη ευκαιρία να το κάνετε!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα