Η Βάφτιση του Απόλλων στο νησί της Παναγίας στην Πάργα

Η Βάφτιση του Απόλλων στο νησί της Παναγίας στην Πάργα

Το καλοκαίρι μας έφυγε , αλλά μας άφησε με πολλές όμορφες οικογενειακές στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην καρδιά μας .

Η βάφτιση του τρίτου μου γιου που πηρέ το όνομα Απόλλων έγινε αρχές του Αυγούστου στην Πάργα στο νησί της Παναγίας . Το εκκλησάκι αποτελεί δημοφιλή τόπο τέλεσης γάμων και βαφτίσεων .Από το νησί έχει μοναδική θέα και όλες οι φωτογραφίες ήταν μαγευτικές .Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι η κολυμπήθρα ήταν ανάμεσά μας και ήμασταν σαν μια αγκαλιά.Ο μικρός μου ήταν πολύ συνεργάσιμος δεν έκλαψε καθόλου ένας πραγματικός άγγελος…

Λίγα λόγια για το γραφικό Νησί …

 Το εντυπωσιακό νησάκι της Παναγιάς, βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας, οφείλει το όνομά του στην εκκλησία της Παναγίας με το χαρακτηριστικό της καμπαναριό, που βρίσκεται εκεί.

Στο ψηλότερο σημείο του νησιού υπάρχει ένα πανέμορφο Γαλλικό κάστρο, που χτίστηκε από τους Γάλλους κατακτητές το 1808 , προκειμένου να ελέγχουν τα μικρά πλοία στο λιμάνι, που δεν ήταν ορατά από το κάστρο.

Από το κάστρο αυτό έχει διασωθεί ο περίβολος, η πύλη και το φρούριο, όλα πνιγμένα στο πράσινο του νησιού

Δεν είναι λίγοι οι παραθεριστές που πάνε στο νησάκι της Παναγιάς κολυμπώντας, ή και με θαλάσσια ποδήλατα, προκειμένου να απομακρυνθούν για λίγο από την πολυκοσμία της Πάργας.

Η Πάργα λοιπόν χτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το ενετικό κάστρο, με πολύχρωμα διώροφα και τριώροφα σπίτια και με λιθόστρωτα δρομάκια, η πόλη της Πάργας, σε συνδυασμό με το γαλάζιο του Ιονίου, συνιστά μια υπέροχη θέα από το όμορφο νησάκι της Παναγιάς.

https://www.ariafreepress.gr/

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα