Η αχαριστία του κροκόδειλου

Η αχαριστία του κροκόδειλου

Ήταν κάποτε, στην Αφρική μια κουκουβάγια. Μια μέρα μάζεψε όλους τους φίλους της για να τους ανακοινώσει πως ανακάλυψε το δέντρο της αγάπης. Αποφάσισαν, λοιπόν, να πάνε να το βρούνε. Όταν έφτασαν και αφού δοκίμασαν τα φρούτα, ο καθένας πήρε καρπό από το αγαπημένο του για να το φυτέψει στην πατρίδα του. Έτσι κι η μαϊμού πήρε….τι άλλο; Μία μπανάνα…

Από όλα τα φρούτα, εκείνο που φύτρωσε ήταν η μπανανιά της μαϊμούς, καθώς ήταν πολύ καλή, γλυκιά και είχε αγάπη στην καρδιά της! Η φήμη της διαδόθηκε και πολύ σύντομα γνωρίζει και τον κροκόδειλο Νείλο. Τι κάνει, όμως, ο Νείλος και τη στεναχωρεί;

Το παραμύθι παρουσιάζει με έξυπνο τρόπο συναισθήματα, όπως η αγάπη, η χαρά, η λύπη, η ζήλια, ο εγωισμός, ο φόβος, ο θυμός και η απώλεια. Ωθεί τα παιδιά να καταλάβουν πως όλα τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και πως είναι σημαντικό να τα διαχειριζόμαστε. Το μήνυμα, που θα αφήσει, στο τέλος του, είναι πολύ όμορφο!!

Έχει γραφεί την Κατερίνα Νιζάμη και εικογραφήθηκε, εξαιρετικά, από τον Νίκο Γιαννόπουλο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ-ΠΥΡΑΜΙΔΑ!

” Από όλα τα φρούτα που φύτεψαν, μόνο η μπανανιά της μαϊμούς φύτρωσε…”

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα