Εμπρός για το…..Νηπιαγωγείο!!!

Εμπρός για το…..Νηπιαγωγείο!!!

Δευτέρα, αύριο, 12 Σεπτεμβρίου… Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στην βάση τους, τα φώτα ανοίγουν και το κουδούνι του σχολείου χτυπά για την έναρξη μιας, ακόμη, σχολικής χρονιάς. Χαρά, άγχος και μεγάλη αγωνία για το νέο σχολείο.. Γονείς και παιδιά φοράνε τα πιο όμορφα ρούχα και ετοιμάζονται για τον αγιασμό. Πόσο ξεχωριστή είναι η πρώτη ημέρα του σχολείου;! Πάντα αυτές τις ημέρες μου έρχονται στο μυαλό όλες εκείνες οι όμορφες στιγμές της ΄΄Πρώτης ημέρας στο σχολείο΄΄. Πλέον, την ζώ από την άλλη πλευρά, όχι αυτής της μαθήτριας αλλά της νηπιαγωγού που ανυπομονεί να γνωρίσει τα νέα ΄΄μαθητάκια΄΄ της.

Η χρονιά της νηπιαγωγού, όπως ξέρετε, ξεκινά με λίγα κλάματα, αφού είναι ο πρώτος αποχωρισμός του παιδιού από τους γονείς. Μέσα σε λίγες ημέρες τα κλάματα μετατρέπονται σε παιχνίδι, τραγούδια, χορό και χαμόγελα.. Τα παιδιά γίνονται κομμάτι της τάξης τους, γνωρίζουν τους νέους φίλους και βρίσκουν τον ρυθμό τους. Άλλωστε, αυτός είναι ο στόχος του νηπιαγωγείου. Να βάλει τα θεμέλια για την ψυχική και μαθησιακή ανάπτυξη του παιδιού. Να τα κοινωνικοποιήσει και να τα κάνει αυτόνομα. Να τους μάθει να ξεχωρίζουν, να εκφράζουν και να συγκρατούν τα συναισθήματα τους. Μια καθημερινή ανακάλυψη είναι το νηπιαγωγείο για να τους φέρει πιο κοντά στον κόσμο των μεγάλων. Είναι ο χώρος που το παιδί χτίζει την προσωπικότητα του. Η συμβουλή μου…προετοιμάστε τα παιδιά για την πρώτη ημέρα στο ΄΄μεγάλο΄΄ σχολείο με ένα παραμύθι, μιλήστε τους και πηγαίνετε μια βόλτα μέχρι εκεί. Έτσι, ο χώρος θα είναι γνώριμος ακόμη και αν το παιδί δεν έχει δει ποτέ το εσωτερικό του. Μετατρέψτε τον φόβο τους σε ενθουσιασμό για τον χώρο που θα τους φιλοξενεί για μια ολόκληρη χρονιά.

Όσο για εσάς, μανούλες μου γλυκές, το ξέρω ότι ο αποχωρισμός είναι δύσκολος και η συναισθηματική φόρτιση μεγάλη. Ωστόσο, φανείτε ψύχραιμες, χαιρετήστε το παιδί με μια αγκαλιά και ευχηθείτε του να περάσει όμορφα! Σας το εγγυώμαι μέσα σε 1΄λεπτό, θα παίζει χαρούμενος με τους καινούργιους φίλους του!

Εύχομαι, ολόψυχα, Καλή Σχολική Χρονιά σε όλα τα παιδιά του κόσμου! Ξεχωριστή, Δημιουργική, Τραγουδιστή, Παιχνιδιάρικη!

Καλή Σχολική Χρονιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς! Με υπομονή, επιμονή και θέληση! Με χαμόγελο όλα λύνονται!

 

https://www.youtube.com/watch?v=2JFv_R1sGsg&ab_channel=%CE%A4%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα