Εκπαιδευτική ρομποτική

Εκπαιδευτική ρομποτική

Τόμος α θεωρία και ασκήσεις

Εκδόσεις ΔΙΣΙΓΜΑ

Το βιβλίο αυτό περιέχει υλικό υποστήριξης διδασκαλίας σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική MINDSTROMS EV3 .

Χωρίζετε σε 4 μέρη

Στο 1ο μέρος του βιβλίου εισάγει τον αναγνώστη στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και στα πλεονεκτήματα που παρέχει μέσω της μεθόδου διδασκαλίας S.T.E.M. .Βήμα βήμα απεικονίζει τις ενέργειες που απαιτούνται για την εγκατάσταση των δυο βασικών λογισμικών της Lego Education, το Mindstrormm EV3 και το Lego Digital Designer.

Στο 2ο μέρος περιέχει μια σειρά από 6 ολοκληρωμένα μαθήματα ,που καλύπτουν μεγάλο εύρος της ύλης που απαιτείται για σωστή εκμάθηση του Lego Mindstoems EV3.Καθε μάθημα πέρα από το θεωρητικό υπόβαθρο που προσφέρει, παρέχει και κομμάτια κώδικα προγραμματισμού με μορφή παραδειγμάτων , ώστε ο αναγνώστης να είναι σε θέση να μελετήσει και να κατανοήσει την λειτουργία και τη συμπεριφορά του ρομπότ .

Το 3ο μέρος έχει 10 ασκήσεις βασισμένες σε μια σειρά μαθημάτων με αρκετά υπό ερωτήματα η κάθε μια, ολοκληρώνουν την εκπαίδευση στην εκμάθηση λογισμικού και των εξαρτημάτων του εκπαιδευτικού πακέτου.

Τέλος στο 4ο μέρος απεικονίζονται τα εξαρτήματα μαζί με το συνολικό αριθμό αυτών που απαιτούνται για τη δημιουργία  ρομπότ δείχνοντας παράλληλα βήμα βήμα τον τρόπο ένωσης τους μέχρι την ολοκλήρωση της ρομποτικής κατασκευής .

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα